Categories
Artikkelit

Heikki Mälkiä valmis oikeuteen Jesenicen sopupeliväitteistä

Heikki Mälkiän karmea viikko Jesenicessä toi potkut ja sopupelisyytteen. Mälkiä valmistelee jatkotoimia lakimiehensä kanssa.

Anssi Silvennoinen

HEIKKI MÄLKIÄ valmistelee Jesenicen kaupunginjohtajan haastamista oikeuteen sopupeliväitteistä. Toma Mencinger, joka toimii myös jääkiekkoseura HK Jesenicen varapresidenttinä, väitti slovenialaismediassa keskiviikkona Mälkiän valmentaman joukkueen hävinneen tahallaan tällä kaudella Vienna Capitalsille.

Mitään todisteita kaupunginjohtaja ei väitteensä tueksi esittänyt.

-Otan kaupunginjohtajan sopupelisyytteen tosi vakavasti, kunnianloukkauksena. Tässä on minun urani vaakalaudalla, kaikki tulevat työpaikat. Miten käy, jos minua pidetään tällaisena herrana, joka ottaa rahaa ja häviää pelejä, Mälkiä kertoo puhelimitse Itävallan rajan tuntumasta.

Mälkiä kävi perjantaina Klagenfurtissa viemässä itävaltalaiselle lakimiehelleen tutkittavaksi kaikki asiaan liittyvät dokumentit.

-Lakimieskin sanoi, että tämä on se, millä saadaan painetta seuralle. Sitä kautta saatan saada jotain maksamatta jääneitä palkkoja pois.

HK JESENICEN presidentti Slavko Kanalec erotti Mälkiän keskiviikkona. Kanalec vetosi sopimusrikkomukseen, koska Mälkiä ei ollut viiteen päivään harjoituksissa Itävallan liigan runkosarjan päättymisen jälkeen.

-Mitä minä siellä harjoituksissa, kun siellä ei vapaan vuoksi ollut joukkuettakaan. Meillä oli joukkueen kanssa sovittu viiden päivän breikki, kun paska kausi loppui, Mälkiä sanoo.

-Tauon oli tarkoitus putsata mieli, jotta pääsimme aloittamaan maanantaina valmistautumisen Slovenian mestaruuspeleihin, jotka alkavat parin viikon päästä.

MÄLKIÄ PALASI joukkueen kanssa jäähallille sovitusti maanantaina. Tiistaina harjoitukset rullasivat vielä normaalisti, mutta keskiviikkona kolahti erottamiskirje postiluukkuun.

-Meinasin lopettaa itse aiemmin, kuten totesinkin. Kaikki kuitenkin sanoivat, että älä älä niin tee. Täällähän ei tarvitse maksaa palkkaa, jos joku lähtee itse pois.

Mälkiällä oli HK Jesenicen kanssa myös ensi kauden kattava sopimus. Tämän kauden rästit ja tuleva kausi yhteenlaskettuna seura on Mälkiälle velkaa nettona yli 100 000 euroa.

MÄLKIÄÄ JA hänen kihlattuaan oli häiritty jo pidemmän aikaa. Öisten puhelinsoittojen toisesta päästä kuului huutoa ja uhkauksia englanniksi ja muilla kielillä. Pukukopista valmentajien kaapit iskettiin rikki.

Uhkaavan ilmapiirin vuoksi pari lähti viime perjantaina Itävallan Villachiin turvallisempaan ympäristöön.

-Kyllähän sitä rupeaa ajattelemaan kaikkea, kun alkaa tapahtua ihmeellisiä asioita ympärillä. Ehkä kaikki oli ihan harmittomia juttuja, ehkä lähtö oli ylireagointia, ehkä ei.

KUVATEKSTI

Johanna Kannasmaa

Heikki Mälkiä pohtii jo oikeustoimia häneen kohdistetuista sopupelisyytteistä.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen