Categories
Artikkelit

Imatran hallitus kiistää koivurahojen haun moitittavuuden

Matti Veijalainen IMATRA. Imatran kaupunginhallituksen mielestä Koivukeskuksen rahoitustukien haun valmistelijat eivät menetelleet velvotteidensa vastaisesti.Kouvolan hallinto-oikeuden päätöksellä kaupunki joutui palauttamaan Etelä-Karjalan liitolle noin 370 000 euroa sittemmin kaatuneen Koivukeskuksen hankkeisiin 2000-luvun alkuvuosina myönnettyjä tukia. Oikeuden päätöksestä ei seuraa, että tukihaun valmistelussa olisi rikottu virka- tai muita velvoitteita, kaupunginhallitus sanoo lausunnossaan. Oikeus ei myöskään ole ottanut kantaa siihen, onko oikeuden riittämättömiksi katsomien hakemustietojen antamiseen liittynyt moitittavia piirteitä, kaupunginhallitus toteaa.Kaupunki saa palauttamansa tukisumman takaisin Imatran Seudun Kehitysyhtiöltä. Järjestely on toteutettu niin, että yhtiön taloudellinen asema ei vaikeudu, kaupunginhallitus sanoo.Lausunto oli vastaus entiselle valtuutetulle Juhani Kasevalle, joka peräsi kirjeitse selvityksiä tukirahojen takaisinmaksun korvausvelvollisuuksista.

Matti Veijalainen

Kirjoittaja: