Categories
Artikkelit

LTY pärjäsi hyvin vertailussa

Heikki SairanenLAPPEENRANNAN teknillinen yliopisto sai hyvät pisteet Talouselämä-lehden yliopistorankingissa.Talouselämä laittoi tehokkuusjärjestykseen Suomessa toimivat kauppatieteelliset ja teknillistieteelliset yliopistoyksiköt.Parhaat pisteet teknillistieteellisten yliopistoyksiköiden vertailussa kokosi Aalto-yliopisto. Toiseksi tuli Åbo Akademi ja kolmanneksi Tampereen teknillinen yliopisto. Lappeenranta jäi tekniikan yksiköiden vertailussa puolen pisteen päähän pronssista.Kauppatieteellisten yksiköiden sarjassa Lappeenranta sijoittui kuudenneksi. Aalto-yliopisto keräsi eniten pisteitä. Peränpitäjäksi jäi Oulun yliopiston taloustieteiden tiedekunta.Tutkimusrahoituksen saannissa Lappeenrannan yliopisto oli ykkönen. LTY sai siinä täyden kympin. Lappeenrannalla on eniten yrityksiltä saatua tutkimusrahoitusta suhteessa kokonaisrahoitukseen.-Teknillisen tiedekunnan eritysosaamiseen kuuluva yritysyhteistyö on ylivoimaisesti maan parasta, toteaa teknillisen tiedekunnan dekaani Esa Marttila.-Kokonaisuutena meillä on tällä hetkellä erinomainen kehitysprosessi strategisilla painopistealueilla. Energiatutkimus on saavuttanut näkyvän roolin sekä kansallisesti että kansainvälisesti, Marttila sanoo.Talouselämän rankingissa oli mukana kymmenen kauppatieteellistä yliopistoyksikköä ja seitsemän teknillistieteellistä yksikköä.

Heikki Sairanen

Kirjoittaja: