Pakattu vety herätti pahennusta

Pouttu pani lihapiirakan munalla ja palvikinkulla muovipakettiin. Se tuomittiin Lappeenrannan kauppatorilla jo kuvan perusteella.

Leena Sallinen

LAPPEENRANTA. Pyhäinhäväistystä! Halpa jäljitelmä!

Tuohtuneita kommentteja tuli lauantaina Lappeenrannan kauppatorin Laakon kahvikioskilla sekä asiakkailta että tiskin takaa.

Kommentoivana oli Pouttu Oy:n muoviin pakattu vety, tarkalleen ottaen pakkauksen valokuva. Sen lähetti Etelä-Saimaaseen lappeenrantalainen Pauli Riihioja, joka kirjoitti saatesanoiksi: Terveisiä Keskiseltä Tuurista.

Pohjanmaalta on Pouttukin. Se on lihanjalostusyritys, jonka tehdas ja pääkonttori ovat Kannuksen kunnassa, tarkalleen ottaen Keski-Pohjanmaalla.

Pohjalaisuus paistaa vetypakkauksessa. Siinä on tuimannäköinen mies Jussi-villapaidassa ja kaksivooninkinen pohjalaistalo. Tekstin mukaan pakkauksen sisällä on lihapiirakka palvikinkulla ja kananmunalla.

Niin on lappeenrantalaisessakin vedyssä, jossa voi tosin olla myös keittokinkkua.

-Eikös se ole suojattu tuote, kysyi asiakas Eeva Heikkinen.

-Ei ole, vaikka suojausta aikoinaan yritettiin, kertoi Laakon kojun yrittäjä Marja Toikka-Rantanen.

Hän ei ollut aikaisemmin kuullutkaan pakatusta vedystä, eivätkä olleet asiakkaatkaan.

Pyhäinhäväistykseksi sen tuomitsi asiakas Ari Heikkinen.

-Joka tapauksessa halpa jäljitelmä, arvioi Toikka-Rantanen.

Hän pohti, miten pakattu vety lämmitetään, kun muna ja kinkku ovat jo sen sisällä.

-Onkohan siinä mausteetkin valmiina?

Poutun verkkosivujen valmistusohjeen mukaan vety pitää poistaa pakkauksesta, lämmittää mikrossa ja maustaa sen jälkeen maun mukaan.

Pauli Riihiojakaan ei tiedä kertoa lopputuloksesta. Hän kertoi puhelimessa vain kuvanneensa pakkauksen Pohjanmaan-reissullaan ostamatta maistiaisia.

-Veikkaan, että tuoreena vety on parempi, ja vedyn olemushan lähtee Kesämäen lihapiirakasta. Se on basic-juttu, hän kehaisi lappeenrantalaista vetyä.

-Toisaalta bisnesideana pakattu vety on hyvä. Myydäänhän karjalanpiirakoitakin pakattuna, Seinäjoelta syntyisin oleva Riihioja huomautti.

Pauli Riihioja

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Pouttu Vety on yhtiön verkkosivujen mukaan uutuustuote.

Kaksi vuotta näitä tehneenä voin sanoa, että tuo on ihan kuraa, kommentoi Laakon kojulla vetyä syönyt Salla Rantaturkkila pakattua vetyä.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen