Rauhan kylpylän viereen tulossa seikkailupuisto

Teknisen lautakunnan myönteisen päätöksen jälkeen puistossa voisi seikkailla jo kesäkuussa. Mallia viiden hehtaarin alueelle rakennettavalle puistolle haetaan Ranskasta.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Rauhan kylpylän alueelle on tulossa seikkailupuisto. Hanketta suunnitteleva Kai Siponen sanoo, että jos suunnitelmat toteutuvat, seikkailupuisto voi olla toiminnassa jo kesäkuussa.

-Hankkeesta on pidetty palaveri. Päätökset vielä puuttuvat. Joskus maaliskuussa asia on teknisessä lautakunnassa, sanoo Lappeenrannan kaupungin tontti-insinööri Esko Kivistö.

Lappeenrannan Myllysaareen rakennetaan parhaillaan seikkailuhuvipuistoa noin 0,8 hehtaarin alueelle. Rauhan seikkailupuistosta on tulossa huomattavasti isompi.

-Se vaatii noin viiden hehtaarin alueen, Kivistö toteaa.

PIETARISSA asuva Kai Siponen on suunnitellut seikkailupuistoa Rauhan alueelle jo lähes kaksi vuotta. Siponen on neuvotellut hankkeesta myös Rauhan Joutsenon aluetta hallinnoivan Miriensis-yhtiön projektipäällikkö Jari Mutikaisen kanssa.

-Hanke kohdentuu kaupungin omistamalle maalle, mutta ei meillä ole mitään seikkailupuiston tuloa vastaan. Päin vastoin se täydentää hyvin matkailukokonaisuutta, Mutikainen toteaa.

Seikkailupuistolle katsottu alue on kylpylärakennuksen vastapäätä Tiuruniementien toisella puolella. Paikalliset puhuvat Pirttilän urheilukentän viereisestä alueesta.

-Yhteisessä palaverissa hanke katsottiin sinne sopivaksi, Kivistö sanoo.

RAUHAAN kaavaillun seikkailupuiston suunnittelija tulee Ranskasta. Siposen mukaan puistoon tarvittavat tavarat tulevat myös hänen ranskalaiselta yhteistyökumppaniltaan.

-Turvallisuus on taattu, Siponen vakuuttaa.

Radan suunnittelu kestää parisen viikkoa ja rakentaminen noin kuusi viikkoa. Jos kaikki suunnitelmat toteutuvat, puisto on Siposen arvion mukaan valmis kesäsesongin alla.

Siponen uskoo seikkailupuiston suosioon.

-Ranskassa samanlaisia puistoja on noin 750 ja ne kaikki ovat kovin suosittuja. Nizzassa seikkailupuistossa on ollut vuosittain noin 70 000 kävijää.

Puistoon tulee kolme rataa: perheen pienemmille, juniorirata ja kolmas vaativampaan käyttöön.

-Puisto vaatii myös muun muassa pukeutumistiloja ja toimistotilaa, mutta ne toteutettaneen kesän alussa väliaikaistiloina. Ensin tietysti lautakunnalta pitää tulla myönteinen päätös koko hankkeelle, Siponen sanoo.

KUVATEKSTI

Kai Siponen

Ranskan Nizzassa seikkailupuistot ovat suosittuja. Myös Rauhaan rakennettavan seikkailupuiston malli tulee Ranskasta.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen