Uudistus tuplaa armeijan työpaikat Lappeenrannassa

Puolustusvoimien työpaikat Lappeenrannassa lisääntyvät jopa 180:lla, jos esitetty uudistus toteutetaan.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Puolustusvoimauudistus saattaa lisätä työpaikkoja Lappeenrannassa noin 180:lla. Pääesikunnan suunnitteluosaston kirjeen mukaan ilmoitettu henkilöstömäärä perustuu alustavaan suunnitelmaan. Yksityiskohdat täsmentyvät suunnittelun edetessä. Kirje on lähetetty Lappeenrannan kaupungille.

Päätökset muutoksista on tarkoitus tehdä puolustusministeriössä ensi kesäkuussa.

Puolustusvoimien työpaikat Lappeenrannassa lähes kaksinkertaistuisivat. Lomalta tavoitetun Maasotakoulun johtajan eversti Kimmo Lehdon mukaan koulun palveluksessa on nyt 216 henkilöä. Koko varuskunnassa työntekijöitä on 270.

Puolustusvoimien viestintäosastolta vahvistetaan, että yllättävän suurelta tuntuva työpaikkamäärän kasvuarvio pitää paikkansa.

-Se on jatkosuunnittelun pohjana oleva arvio työpaikkamäärän kasvusta, vahvistaa asiaa selvittänyt Eero Karhuvaara viestintäosastolta.

Lappeenrannassa huokaistiin pari viikkoa sitten helpotuksesta, kun esitys puolustusvoimien täysremontista tuli julki. Tieto Maasotakoulun vahvistumisesta otettiin ilolla vastaan. Nyt suunnittelu on edennyt. Maasotakoulun johtaja Lehto on hieman hämmentynyt kerrotusta 180 työpaikan lisääntymisestä Lappeenrannassa.

-Kyllähän tuo luku tuntuu ensihätään varsin isolta. Toisaalta olen ollut viikon lomalla enkä tiedä ihan viimeisistä suunnitelmista.

Parhaiten on tiedetty soittokunnan tulevaisuudesta. Nykyinen 15 soittajan määrä kasvaa yli 30:een, kun Rakuunasoittokunnasta tulee Maavoimien soittokunta, yksi neljästä jäljelle jäävästä sotilassoittokunnasta.

Lappeenrannan Maasotakoulusta ja Haminan Reserviupseerikoulusta tulee uusi isompi joukko-osasto. Esikunnan suuruudesta ei tähän mennessä ole tiedetty.

Pioneeri- ja Suojelukoulun siirtäminen Keuruulta Lappeenrantaan lisää opetustyövoiman tarvetta. Tutkimustakin keskitetään, millä on niinikään henkilöstövaikutuksia.

Puolustusvoimauudistukseen liittyvät lakiesitykset annetaan eduskunnan käsittelyyn syysistuntokauden alla tänä vuonna.

Hallintorakennemuutokset toteutetaan vuosina 2013 – 2014. Puolustusvoimien uusi organisaatio ja toimintatapa otetaan käyttöön vuoden 2015 alussa.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Varusmiestenkin määrä Rakuunamäellä saattaa kasvaa. Nyt Lappeenrannassa palvelee kerrallaan noin 130 varusmiestä.

Suunnitellut muutokset Lappeenrannassa

Maasotakoulun osana toimiva Karjalan aluetoimisto lakkautetaan 31.12.2014.

Haminassa toimiva Reserviupseerikoulu (RUK) lakkautetaan itsenäisenä hallintoyksikkönä 31.1.2014 ja liitetään Maasotakouluun sen joukkoyksiköksi 1.1.2015. RUK:n toiminnot jäävät pääosin Haminaan.

Eri joukko-ostoissa toimivat toimialakoulut liitetään hallinnollisesti Maasotakouluun. Pioneeri- ja Suojelukoulu siirretään Lappeenrantaan 1.1.2015.

Puolustusvoimien työpaikat Lappeenrannassa lisääntyvät noin 180:lla.

Lähde: Pääesikunta

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju