Kamizan voimanaiset valmiina

Kamiza järjestää Lappeenrannan ensimmäiset judon SM-kilpailut viikonloppuna. Anni Ikälä tähtää mestaruuteen kotitatamilla.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Maija Vattulainen ja Anni Ikälä olivat iloisen jännittyneissä tunnelmissa Lappeenrannan ensimmäisten judon SM-kisojen aattona. Etelä-Karjalan judon pääkaupunki oli pitkään Imatra, jossa SM-kisoja järjestettiin takavuosina useampiakin.

40-vuotisjuhliaan viettävä Lappeenrannan Kamiza on tehnyt pitkään vahvaa seuratyötä. Lajin arvokilpailujen järjestysvastuu on positiivinen merkkipaalu.

-Jos tämä menee niin hyvin kuin tähän asti on mennyt, kisat menevät tosi hyvin. Pientä säätämistä on vielä. Toivottavasti ei tule mitään viime hetken katastrofia, seuran puheenjohtaja Vattulainen kertoi odotellessaan tatamikuormaa tulevaksi perjantaina iltapäivällä.

-SM-kisat tarjoavat harvinaisen tilaisuuden nähdä Suomen huippujudokat täällä. Osa meidän huipuista on myös kansainvälisellä huipulla.

KAMIZAN LAUANTAIN tähti on Anni Ikälä, joka voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa viisi vuotta sitten ollessaan vasta 15-vuotias.

Nyt lappeenrantalainen hamuaa kirkkainta mitalia alle 62-kiloisten sarjassa.

-Itselleni nämä ovat tärkeät kilpailut, vaikka lajiliitto ei näitä näyttökisoina pidäkään. Toivottavasti ottelen hyvin. Olisi hienoa näyttää osaamisensa kotiyleisön edessä, Ikälä sanoo.

IKÄLÄ ON YKSI Suomen menestyneimmistä nuorista judokoista. Kilpaileminen on vienyt häntä ympäri Eurooppaa, mutta myös kauas Siperiaan ja Japaniin asti. Kansainväliset harjoitusleirit ovat nekin normaali osa vuosiohjelmaa.

Juuri siksi kotona otteleminen on Ikälälle erityistä. Edellisen kerran hän muistelee vääntäneensä kotikaupungissaan keltavöisenä juniorina 2000-luvun alussa.

-Kiusasit silloin kisoissa pieniä poikia, Vattulainen muistuttaa.

IKÄLÄN TAVOITE on pärjätä kevään tulevissa kilpailuissa niin hyvin, että paikka nuorten Euroopan mestaruuskisoihin varmistuu hyvissä ajoin. EM-kisat järjestetään marraskuussa, joten näyttömahdollisuuksia löytyy tarvittaessa vielä syksyllä.

-Viimeksi olin viides. Tänä vuonna olisi tavoitteena ottaa se mitali, Ikälä toteaa.

EILEN Ikälä valmistautui kisoihin auttamalla seuransa väkeä tapahtuman järjestelyissä. Auttaville käsille oli käyttöä, sillä SM-kisat ovat Kamizalle iso projekti.

Kisojen onnistumiseksi urheilutalolla hyörii noin 150 talkoolaista, joista 130 omasta seurasta.

-Onhan tämä ollut samalla tosi hauskaa. Olemme saaneet väkeä liikkeelle ja pitäneet eteläkarjalaisen vilkkaita kokouksia, joissa puhetta on riittänyt ja ideoita sinkoillut, Vattulainen kertoo.

Ikälä on Kamizan ainoa ottelija lauantaina. Sunnuntain sovelletun judon SM-kisoissa kotiseurasta on mukana kahdeksan kilpailijaa.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Anni Ikälä (vas.) on tänään tositoimissa urheilutalolla kotiyleisönsä edessä. Maija Vattulaisella on tiedossa vilkas viikonloppu SM-kisojen järjestelyjen kanssa.

Klaus Verlin kantoi Orimattilan Judoseuralta lainaan saapunutta tuliterää tatamia urheilutalon uumeniin.

Seuraa heitä

Anni Ikälän tärpit katsojille

Johanna Ylinen, -63 kiloa, Hollolan Holjutai: -Kova ottelija.

Niko-Tapio Niemelä, -73 kiloa, Lahden Judoseura: -Todella tekninen ja taitava.

Juho Nurminen, -73 kiloa, Vantaan Jukara: -Hän on nuori, minun ikäinen. Yllätti viime vuonna ja voitti mestaruuden. Mielenkiintoista nähdä, pystyykö hän säilyttämään tasonsa.

Valtteri Jokinen, -66 kiloa, Riihimäen Judoseura: -Yksi olympialaisiin kovasti menossa olevista urheilijoistamme.

Judon SM-kilpailut

Lappeenrannan urheilutalolla 31.3.-1.4.

Järjestävä seura Lappeenrannan Judoseura Kamiza ry Naisten ja miesten kisoihin yhteensä 108 ilmoittautunutta. Joukkuekisoihin yhteensä yhdeksän joukkuetta. Sovelletun judon kisoihin 36 ilmoittautunutta.

Lauantaina miesten ja naisten alkuottelut alkaen klo 9, finaaliottelut alkaen klo 15.

Sunnuntaina joukkue-SM alkaen klo 9, sovelletun judon SM-kilpailut alkaen klo 10.

Kirjoittaja:
Anssi Sílvennoinen