Old Cock yrittää houkutella aamuyön juhlijat

Yökerhot kilpailevat toistensa lisäksi myös kotisohvan kanssa. Venäläisturisteista vain harva löytää tiensä yöelämään.

Elina Kemppainen

Lappeenranta. Ravintola Old Cockin laajentuminen yökerhoksi on harvinainen yritys. Lappeenrannan keskustassa on vuoden aikana avattu kaksikin yökerhoksi luokiteltavaa ravintolaa, mutta kumpikin on avattu vanhan yökerhon tilalle.

Viihdemaailma Ilona aloitti Snellmaninkadulla yökerho Divan paikalla viime vuoden huhtikuussa ja Upside Music Bar Valtakadulla sijaitsevan Green Applen yhteydessä viime marraskuussa.

Keskustan kilpailluille markkinoille tulee kokonaan uusi yökerho, kun Valtakadun varrella sijaitseva laajentunut Old Cock pitää jatkossa ovensa auki viikonloppuisin aamuneljään saakka.

Old Cockin omistaja Juha Jarva uskoo, että keskustaan mahtuu uusi yökerho. Hän arvioi, että vanhaan biljardisaliin tehty laajennus on tullut maksamaan noin 700 000 euroa. Asiakaspaikkoja uudistetussa ravintolassa on noin 600.

— En olisi tehnyt laajennusta, ellen uskoisi, että pärjäämme kilpailussa.

Jarvan suunnitelmissa on hankkia Kukkoon kerran kuussa joku nimekäs live-esiintyjä. Laajennusosa on aluksi auki ainakin perjantaisin ja lauantaisin.

Kilpailevissa yökerhoissa odotetaan jännityksellä, miten Old Cock tulee vaikuttamaan aamuyön juhlijoiden jakautumiseen keskustan alueella. Keskustan yökerhoiksi luokiteltavia paikkoja ovat Giggling Marlin, Ilona, Wiltsu, Monrepos ja Upside Music Bar.

Viihdemaailma Ilonan ravintolapäällikkö Sami Klemi arvioi, että Old Cockin laajentumisen jälkeen asiakaspaikkoja ei voida kannattavasti lisätä Lappeenrannan kokoisessa kaupungissa. Varsinkaan, kun venäläisturistit eivät ole löytäneet tietään yöelämään.

— Venäläiset eivät oikein käytä yökerhopalveluja.

Klemin mukaan toista yökerhoa pahempi kilpailija on kuitenkin tällä hetkellä kotisohva.

— Huomaa, että alkuvuodesta ihmiset ovat olleet enemmän kotonaan kuin käyneet missään. Alkuvuosi on aina hiljaisempaa. Miksei Lappeenrantaan mahtuisi yökerhoja, jos saataisiin ihmisiä liikkeelle?

Myös Giggling Marlinin ravintolapäällikön Niina Vehviläisen mukaan kilpailu alkaa olla kovaa Lappeenrannassa. Vehviläisen mukaan Gigglin Marlinin asiakasmäärä on kuitenkin pysynyt viime aikoina suunnilleen samana.

Hänen mukaansa opiskelijabileet auttavat arki-iltoina käytävässä kilpailussa.

Etelä-Karjalan Osuuskaupan (Eekoo) ravitsemuskaupasta vastaavan toimialajohtajan Pertti Timosen mukaan Eekoo on pyrkinyt erikoistumaan myöhään auki olevilla paikoillaan. Monrepos on tanssiravintola ja Upside Music Barissa on live-esiintyjiä.

Hän toteaa, että yökerhojen kanssa kilpailevat kuitenkin kaupungin lukuisat baarit, jotka saavat olla aamukahteen saakka auki.

Kirjoittaja:
Elina Kemppainen