Päivän onnellisin mitalisti

Riikka Sarasoja-Lilja yllätti itsensäkin nousemalla perinteisen sprinttikisan mitaleille.

Jarmo Hämäläinen

IMATRA. Lappeen Riennon Riikka Sarasoja-Lilja jatkoi SM-mitaliketjuaan perjantaina Imatran SM-hiihtojen avauspäivän sprintissä. SM-hopea nosti Lappeen Riennon maajoukkuehiihtäjän kasvoille aurinkoisen hymyn.

— Minä olen varmaan päivän onnellisin mitalisti, en tosiaankaan osannut odottaa, että pääsisin perinteisen sprintin finaaliin ja vielä mitaleille, hämmästeli Sarasoja-Lilja, jonka loppukauden hiihdoista sairastelu on leikannut parasta vauhtia pois.

— Tänään minulla oli aivan sairaan liukas suksi, että kiitoksia vaan huollolle, hopeamitalisti jakoi tunnustusta.

NAISTEN sprintin mestaruuden vei Anne Kyllönen, jonka vauhti oli omaa luokkaansa aika-ajosta alkaen. Riikka Sarasoja-Lilja jäi hieman alun nousussa, mutta ajoi muun ryhmän ohi laskuissa kiinni liukkaalla suksella ja varmisti hopean lopun tasatyönnössä.

Anne Kyllöselle kultamitali oli iloinen yllätys. Flunssan vaivaama Kyllönen pohti viikolla jo SM-kisojen väliin jättämistä.

Pronssia otti Krista Lähteenmäki, jonka vauhti ennakoi aika-ajoista asti paikkaa kärkikamppailussa. Sarasoja-Liljaa hän ei kuitenkaan loppusuoralla tavoittanut hyvästä yrityksestä huolimatta.

Naisten sprintin suurin yllätys oli se, että Aino-Kaisa Saarinen kompuroi välierissä eikä selviytynyt A-finaaliin.

IMATRAN SM-hiihdot ovat nykyisin Kuortaneella asuvalle Riikka Sarasoja-Liljalle kuin kotikisat.

— Kyllä minä haluan nämä ainakin osittain omia kotikisoikseni. Näissä maisemissa olen lapsena jo kilpaillut ja kun pääsee vielä kotoa Savitaipaleelta käsin käymään kisoissa, niin tuntuu aivan mahtavalta.

MIESTEN SM-sprintissä kokenut kettu Vuokatin Ski Teamin Sami Jauhojärvi vei mestaruuden sprinttispesialistien nenän edestä.

Jauhojärvi kukisti maailmancup-kauden kotimaisen sprinttikärjen Matias Strandvallin. Toni Ketelä otti pronssin. Mestaruutta puolustanut Jauhojärven seurakaveri Martti Jylhä jäi rannalle A-finaalista.

— Tämä kisa oli hyvä mittari minulle, Strandvall on ollut maailmancupin sprinteissä kymmenen joukossa, totesi Jauhojärvi, joka itsekin tosin mahtui maailmancupin sprintissä tällä kaudella Salpausselällä finalistien joukkoon.

Hopealle sijoittunut Matias Strandvall suhtautui hieman kriittisesti Imatran sprinttirataan.

— Latujen sijoittelussa oli toivomisen varaa. Ensimmäisessä laskussa latu oli liian kaukana sisäkurvista ja viimeiseen nousuun olisi voinut vetää ladut, nyt mentiin haaranousua ja siihen mahtui vähemmän hiihtäjiä rinnakkain.

KUVATEKSTI

Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Lappeen Riennon Riikka Sarasoja-Lilja (edessä) riemuitsi maalissa SM-mitalista päivän mestarin Anne Kyllösen kanssa.

Perheenlisäystä odottava Sami Jauhojärvi vei miesten sprinttimestaruuden.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen