Tuhat petipaikkaa Ukonniemeen

Imatran kaupunki haki yhteistyökumppanin Kuusamosta. Länsi-Euroopan suurinta hirsitalokylää rakennetaan kymmenillä miljoonilla euroilla.

Hannu Ojala

IMATRA. Imatran matkailustrategia nojaa seuraavat vuodet kuusamolaiseen hirteen.

Imatran kaupunki myy Kuusamo Hirsitalot Oy:lle Ukonniemen vapaa-aikakeskuksen alueelta neljä vapaa-ajan asuntorakentamisen korttelia.

Kaupunki saa kaupassa 1,57 miljoonaa euroa.

Kuusamo Hirsitalot Oy:lle kauppa avaa oven loma-asuntojen gryndaukselle.

— Aluerakentaminen on hyvä referenssikohde tulevaisuuteen, määrittelee kuusamaloisten konserniyhtiön Pölkky Oy:n myyntijohtaja Mikko Luikku ostajan kiinnostuksen kauppaan.

Tehty kauppa antaa perustajarakentajalle 5,3 hehtaarin maapohjan neljässä korttelissa Ukonniemestä Rauhaan rakennettavan tien varresta.

Rakennusoikeutta niissä on yhteensä 15 800 kerrosneliömetriä.

Sopimuksen mukaan alue rakennetaan vuoden 2015 loppuun mennessä, ja silloin siellä on valmiina noin 60 yksittäis- ja paritaloa ja ainakin yksi minihotelli. Uusia petipaikkoja syntyy 1 000.

Ensimmäisen vaiheen rahallinen kokonaisarvo on 30 miljoonaa euroa.

Ostajalla on lisäksi neuvotteluoptio kahteen muuhun yhtenäiseen alueeseen. Jos ne toteutuvat, Kuusamo Hirsitalot on rakentanut pääoperaattorina Imatralle Länsi-Euroopan suurimman hirsitalokylän ja se on käyttänyt noin puolet koko alueelle kaavoitettavasta rakennusoikeudesta.

Ostajan edustajana neuvotteluja Imatran kaupungin kanssa käynyt Ahti Suokas sanoo, että ensijaisesti kiinnostus kohdistui nykyisen leirintäalueen ympärille.

Koska tuon alueen asemakaava valmistuu vasta ensi syksynä, rakentaminen päätettiin aloittaa yhdystien varresta, jossa liikkeelle päästään heti kunnallistekniikan valmistuttua.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennettavat hirsitalot ja ainakin yksi minihotelli tulevat Suokkaan mukaan ensisijaisesti vuokrakäyttöön, mutta osa 150—200 neliöisistä taloista menee suoraan myyntiin yksityisille henkilöille.

Minihotellin idea on napattu Rukalta, jossa bussimatkailijoiden kokoluokkaan on tehty oma majoitusrakennus. Tarvetta tällaisia riisuttuja hotellipalveluja tarjoavalle yksikölle on myös Imatralla, sillä välittömässä läheisyydessä on urheilukenttä, jäähalli ja tennishalli. Lappeenrannan puolelle valmistuu golfkent-

tä.

— Minihotelli tarjoaa hotellitasoisen yöpymispaikan retkeilymajan hintaan, Suokas luonnehtii.

Ukonniemen leirintäaluekin saa uuden vuokralaisen, kun Jukka Sunisen yritys avaa alueen ympärivuotiseen käyttöön. Toimintaa pyörittää Imatran kylpylän entisen toimitusjohtajan Jarmo Ikäheimosen SunCamping Oy.

Suninen sanoo, että pelkästään alueen rakennusaikana tilaa tarvitaan jatkuvasti kymmenille matkailuvaunuille.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala