Categories
Artikkelit

Helvetin enkelien tonttivalitus kaatui

Lappeenranta. Kouvolan hallinto-oikeus hylkäsi valituksen Lappeenrannan Hyrymäessä sijaitsevan tontin kaavoituksesta. Oikeus päätti, että kaupunki on toiminut harkintavaltansa puitteissa rajatessaan Helvetin enkelien käyttämän kiinteistön kaavamuutoksen ulkopuolelle.Kiinteistöyhtiö Viistokatu 8 suunnitteli tontin laajentamista ja uuden teollisuushallin rakentamista. Kaupungin päässä kaavaprosessi kuitenkin hyytyi, kun virka- ja luottamusmiehille selvisi, että yhtiöllä on tiiviit yhteydet kansainväliseen Helvetin enkelit -järjestöön.Viistokatu 8:ssa toimii Hells Angels MC Carelia -moottoripyöräkerho. Se on yksi Suomen neljästä Helvetin enkeleiden täysjäsenkerhosta. MC Carelian presidentti on myös kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtaja.Kiinteistöyhtiö valitti kaupunginhallituksen maaliskuussa 2011 tekemästä asemakaavapäätöksestä, jota se pitää syrjivänä.Enkeleihin kytkeytyvä kiinteistöyhtiö neuvotteli pari vuotta sitten laajennusmahdollisuudesta. Yhtiöllä oli kaupungin kanssa jo pitkälle sovittu malli, jossa Viistokadun tonttiin olisi liitetty viereinen kaupungin omistama alue, joka oli kaavoitettu virkistysalueeksi.Ennen rakentamista olisi tarvittu kaavamuutos. Luottamusmieselimet lopulta torppasivat kaavan sen jälkeen, kun asia oli tullut julkisuuteen ja Etelä-Karjalan poliisilaitos oli toimittanut kaupungille lausunnon Helvetin enkeleiden toiminnasta.Keskusrikospoliisin mukaan Helvetin enkelit on luokiteltu rikolliseksi moottoripyöräjengiksi.

Timo Laitakari

Kirjoittaja: