Categories
Artikkelit

Kesko pistää Rakuunan-talon kokonaan uusiksi

Lappeenranta. Kesko suunnittelee viisikerroksisen kauppa- ja asuinkiinteistön rakentamista Lappeenrannan kauppatorin laidalle. Alta puretaan pois nykyinen K-supermarket Rakuunan kiinteistö.Uusi rakennus olisi kooltaan noin 8 500 neliötä. Katutasossa olisi tilat ruokakaupalle, yläkerroksiin tehtäisiin liike- ja asuintiloja. Parkkipaikat on piirretty ruokakaupan alapuolelle.- Keskon tavoitteena on kehittää omalta osaltaan Lappeenrannan keskustaa ja tarjota jatkossakin monipuoliset ruokakaupan palvelut alueella, Keskon Kaakkois-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä sanoo.Hankkeen aikataulu riippuu alueen kaavoituksen valmistumisesta. Heikkilä kertoo, että suunnitelmista on löytynyt yhteinen näkemys kaupungin virkamiesten kanssa. Kaavan vahvistuminen on kuitenkin luottamusmiesten ja viime kädessä valtuuston käsissä.Heikkilä arvelee, että kaava voisi olla vahvistettu vuoden loppuun mennessä. Vasta sitten hanke voidaan Keskon päässä suunnitella valmiiksi ja tehdä lopullinen investointipäätös.Heikkilä ei vielä ota kantaa siihen, tuleeko uusi kiinteistö Keskon omistukseen vai otetaanko siihen muita yhteistyökumppaneita.Myös esimerkiksi liiketilojen määrä ja käyttäjät ovat auki. Vähintäänkin rakennukseen tulee noin 2000 neliön tilat uudelle K-supermarketille.Rakuunan tontin kaavamuutos tulee ennakkokuulemiseen ensi tiistaina. Vs. kaupunginarkkitehti Erkki Jouhki arvioi, että valtuusto käsittelisi kaavaa syys- tai lokakuussa.

Timo Laitakari

Kirjoittaja: