Köpis lennähti Lappeenrantaan

Blue1 avasi suoran lentoreitin. Kööpenhaminassa asuva Mia Rahunen aikoo vierailla Lappeenrannassa aiempaa useammin.

Ilpo Leskinen

Lappeenrannan uusi yhteys ulkomaailmaan avautui hyvissä ajoin. Blue1:n kone saapui perjantaina Kööpenhaminasta aikataulustaan edellä.

Koneesta purkautui 20 matkustajaa. Lentoreitin avajaisten jälkeen Lappeenrannasta Kööpenhaminaan lähti 34 matkustajaa.

Lappeenrannasta kotoisin oleva Mia Rahunen on asunut lähes seitsemän vuotta Kööpenhaminassa.

Uusi yhteys palvelee Rahusta mitä suurimmassa määrin. Hän on aiemmin käynyt Lappeenrannassa parisen kertaa vuodessa tapaamassa sukulaisia ja tuttavia.

— Nyt käyn varmasti useammin. Matkaan menee vain murto-osa aikaa verrattuna siihen, että tulen koneella Helsinkiin ja matkustan Lappeenrantaan.

Rahunen tuli viikonlopuksi. Uusi yhteys helpottaa nimenomaan pikakäyntejä, kun matkustamiseen ei tarvitse varata koko päivää.

Lappeenrantalaiset Leena ja Lenni Aflecht lähtivät viikoksi Kööpenhaminaan. Tytär perheineen tulee perästä sunnuntaina. He varasivat matkan pari viikkoa sitten.

— Nyt oli eläkeläisille juuri sopiva aika lähteä lomailemaan, kun kaikki kevättyöt on tehty, he kertoivat.

Lappeenrannan lentotarjontaan he haluaisivat yhden lisäyksen: suoran yhteyden Malagaan. Aflechtit käyvät joka syksy Malagassa.

— Helsingissä joutuu aina yöpymään, sillä kone Malagaan lähtee aamukuudelta. Suora yhteys nopeuttaisi matkantekoa merkittävästi, Aflechtit kertovat.

Taipalsaarelainen Pyry Kupias matkusti Kööpenhaminan kautta Nepaliin lomalle kahdeksi viikoksi.

— Uusi yhteys helpottaa ja nopeuttaa matkustamista, vaikka Nepaliin olisi kyllä päässyt muutakin kautta.

Kööpenhaminasta Kupiaksen jatkoyhteys Bahrainiin lähti kolmen tunnin odottelun jälkeen. Bahrainista lento Nepaliin lähti tunnin odottelun jälkeen. Kupias oli määränpäässä vielä perjantai-illan aikana.

Lentomatkustamista harrastava vantaalainen Petteri Räisänen tuli testaamaan uutta yhteyttä. Hän teki rengasmatkan: matkusti Lappeenrannasta Kööpenhaminaan, sieltä edelleen Osloon ja illalla takaisin Helsinkiin.

Uusi yhteys

Kööpenhaminaan

Lentoyhtiö Blue1 aloitti edestakaiset lennot Lappeenrannasta Kööpenhaminan Kastrupin lentokentälle.

Reitti lennetään 115-paikkaisella Boeing 717 -koneella neljä kertaa viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

Kastrupin lentokenttä on Pohjois-Euroopan suurin. Kentän kautta kulkee yli 21 miljoonaa matkustajaa vuosittain.

Kööpenhaminasta pääsee 150 kohteeseen ympäri maailmaa. Sieltä lennetään muun muassa Chigagoon, New Yorkiin, Pekingiin, Shanghaihin, Tokioon ja Washingtoniin.

Air Baltic

Latvialainen Air Baltic lentää Riian ja Lappeenrannan välillä. Riiasta on tarjolla hyvä valikoima jatkoyhteyksiä muualle Eurooppaan muttei kaukaisimpiin maihin.

Jos haluaa kaukomaille, se vaatii Riiasta vielä yhden lennon eteenpäin, esimerkiksi Amsterdamiin.

Ryanair

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair lentää Lappeenrannan ja Milanon Bergamon sekä Lappeenrannan ja Düsseldorfin Weezen väliä.

Koko maailma avautuu Kööpenhaminasta

Ilpo Leskinen

Blue1 toi merkittävän parannuksen Lappeenrannan lentoyhteyksiin. Näin arvioi lentomatkustamisen asiantuntija, matkatoimisto Matka-Miettisen toimitusjohtaja Olli Miettinen.

— Kööpenhaminasta on tarjolla jatkoyhteyksiä käytännössä mihin vain, kaukomaita myöten.

Koska Blue1 toimii perinteisen lentoyhtiön tavoin, jatkolennoille lähtö on Miettisen mukaan varsin ongelmatonta. Yhtiö toimii oleellisesti eri tavoin kuin niin sanotut halpalentoyhtiöt.

— Yhtiö takaa, että matkustaja ehtii jatkolennolle. Näin asiakas ei jää lehdelle soittelemaan. Matkustajan ei ainakaan kalliimmissa hintaluokissa tarvitse huolehtia matkatavaroidensa toimittamisesta jatkolennolle, Miettinen sanoo.

Kööpenhaminan yhteys olisi Miettisen mukaan vielä parempi, jos lennot lähtisivät Lappeenrannasta jo aamulla.

Kun lennot lähtevät kello 13, kaikki Kööpenhaminan jatkoyhteydet eivät ole matkustajan tarjolla. Miettinen toivoo, että Lappeenrantaan saadaan aamulennot.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen