Miriensis käräjillä myös Espoossa

Refomatic-yhtiö vaatii sopimusrikkomuksesta 60 000 euron korvauksia.

JOUTSENO. Miriensis-yhtiöltä vaaditaan 60 000 euron korvauksia perusteettomasta sopimuksen purkamisesta Espoon käräjäoikeudessa. Haastehakemuksen on jättänyt Refomatic-yhtiön toimitusjohtaja Erkki Talvitie.

Miriensiksellä on myös Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa Lappeenrannassa meneillään kaksi korvausriitaa, jossa yhtiöltä vaaditaan lähes 400 000 euron korvauksia Rauhan alueen huoneistokauppoihin liittyen.

Miriensis hallinnoi ja kehittää Rauhan aluetta Lappeenrannan kaupungin kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti.

Miriensis teki Refomaticin kanssa sopimuksen talous- ja isännöintipalveluista lokakuussa 2010, mutta purki sopimuksen yksipuolisesti marraskuussa 2011 noudattamatta 12 kuukauden irtisanomisaikaa.

Talvitiestä tuli kesällä 2011 Rauhassa toimintansa aloittaneen Astic-rakennusyhtiön toimitusjohtaja, mikä Miriensiksen mukaan rikkoi sopimuksen kilpailukieltoa.

Talvitien mukaan sopimuksessa ei ollut mainintaa kilpailevan toiminnan kiellosta. Toimitusjohtajuus Asticissa ei hänen mukaansa myöskään ollut Miriensiksen kanssa kilpailevaa, vaan päinvastoin sitä tukevaa toimintaa.

Miriensiksellä on yksinoikeus Rauhan alueen kiinteistökauppoihin, ja kiinteistökehittäjänä yhtiö etsii alueelle sijoittajia. Yksi sijoittajista on Astic.

— Toimitusjohtajuuteni Asticissa ei haitannut Miriensistä kesällä 2011, kun ostin yhtiöltä Rauhasta kiinteistöyhtiön tontteineen rakennuttaaksemme lomahuoneistoja, Talvitie hymähtää.

Miriensis syyttää lisäksi Talvitietä siitä, että tämä ei ole pitänyt Miriensistä ajan tasalla Rauhan kiinteistöyhtiöiden kirjanpidosta. Miriensiksen projektijohtaja Jari Mutikainen väittää Talvitien toimintaa ammattitaidottomaksi ja viivytteleväksi.

Talvitie kiistää väitteet. Hänen mukaansa Miriensis esimerkiksi osti taloushallintopalvelut ulkopuoliselta alan yritykseltä, joka kieltäytyi töiden tekemisestä Miriensiksen erääntyneiden laskujen vuoksi, ei Talvitien toimien vuoksi.

Talvitie uskoo sopimuksenpurun todellisen syyn olleen se, että hän huomautti ja pyrki korjaamaan Miriensiksen ja siihen kytköksissä olevien yhtiöiden toiminnassa olleita epäselvyyksiä.

Talvitie vaatii Miriensikseltä 12 kuukaudelta kiinteäksi sovittua 5 000 euron kuukausipalkkiota eli yhteensä 60 000 euroa.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara