Categories
Artikkelit

Muikun välkettä turisteille

Kalastajan pojat Antti ja Joonas Häkkinen alkavat tarjota kalastusmatkoja Saimaan Kyläniemen vesille upouudella aluksellaan.

Ilpo Leskinen

Turisteille on tarjolla yhteys Saimaan parhaille muikkuapajille. Antti Häkkinen ja Joonas Häkkinen alkavat tarjota matkailupalveluja kalastamaan haluaville ja kalastuksesta kiinnostuneille ryhmille.

He tuovat uuden ohjelmanumeron Saimaan kalastusmatkailuun. Asiakkaat viedään seuraamaan kalastajaisä Jari Häkkisen muikuntroolausta Taipalsaaren Kyläniemen vesille.

—Troolausnäytöksiä ei tiettävästi ole muualla tarjolla, ei ainakaan kovin monessa paikassa, Antti Häkkinen sanoo.

Veljekset saivat juhannuksen korvilla Blue Saimaa -aluksen, joka teetettiin Lohtajalla varta vasten matkailukäyttöön.

— Tavanomaiseen kalastusveneeseen jouduttiin teettämään aika paljon ekstraa, Antti Häkkinen sanoo.

Aluksella pystyy hinaamaan. Siinä on hytti sekä wc- ja pesutilat. Alus on reilut kymmenen metriä pitkä ja 3,4 metriä leveä. Kantavuus on kolme tuhatta kiloa. Hevosvoimia löytyy 280.

— Saimaan tuulet eivät ole tälle veneelle ongelma, Antti Häkkinen kertoo.

Idea kalastusmatkailusta on muutaman vuoden takaa. Ammattikalastuksen varaan Häkkiset eivät tulevaisuuttaan rakenna mutta pitäytyvät sen liepeillä.

— Olemme vuosien aikana käyneet monien ystävien ja tuttavien kanssa Saimaalla virvelöimässä. Meille sanottiin, että tehkää elämyspaketti matkailijoille, Häkkiset kertovat.

Idea oli talviteloilla pari vuotta mutta heräsi henkiin viime vuonna, kun Joonas Häkkinen palasi opiskeluiltaan Suomeen.

Blue Saimaan kotisatama on Imatran Lammassaaressa, ensi kesänä myös Joutsenossa. Asiakkaat kuljetetaan Saimaan satamista Kyläniemen vesille, jossa kalastusretket pääosin järjestetään.

Kyläniemen tuuliin, tyveniin ja kalapaikkoihin Häkkiset ovat perehtyneet nelivuotiaista lähtien isänsä kalastusaluksen kyydissä sekä myöhemmin töissä.

Vanhemmiten kaikki vapaa-ajat ovat kuluneet Saimaalla milloin mitäkin kalastamassa.

Häkkiset tarjoavat troolausnäytösten ohella niin ravustusta, verkoilla käyntiä, katiskojen kokemista kuin hauen heittokalastusta ja kuhan pyyntiä.

Häkkisten kalastusmatkoja myy imatralainen Saimaa Adventures. Tärkeimpänä kohderyhmänä ovat suomalaiset yritysasiakkaat, mutta venäläisiä ja muita ulkomaisia asiakkaita myös odotetaan.

Joonas Häkkinen kertoo, että Blue Saimaan nettisivuille saadaan piakkoin englanninkielinen versio. Sivut käännetään myös saksaksi ja venäjäksi.

KUVATEKSTI

Tuuli Truhponen

Joonas (vas.) ja Antti ja Häkkisellä on elämänmittainen kokemus kalastamisesta Kyläniemen vesillä. He suomustivat tietämyksestään kalastusmatkailuyrityksen.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen