Categories
Artikkelit

Partaranta jatkaa entisellään

Ali Gevanci otti vastuun Partakosken seudun palvelukeskuksesta. Uudistuksia toteutetaan maltillisesti.

Anne Kokkonen

SAVITAIPALE. Jotain hyvää sateen huuhtelemassa kesäpäivässä. Yrittäjä Ali Gevanci ehtii istahtaa hetkeksi ravintola Partarannan pöytään leivänpaiston lomassa.

Turkkilaissyntyinen Gevanci pyörittää Savitaipaleen Partakosken ravintolapalveluja nyt ensimmäistä kesää omaan laskuunsa. Vuosi sitten hän tutustui viehättävään kylään ja sen palveluihin kesäravintolan työntekijänä.

-Partaranta oli silloin myynnissä, ja kerroin olevani kiinnostunut paikan vuokraamisesta, jos kauppoja ei synny. Talvella sitten sovittiin kaikesta, Gevanci muistelee.

Asiakkaille Gevancilla on mitä mieluisinta kerrottavaa. Partarannassa kaikki jatkuu ihan entisellään.

SAIMAAN mökkiläiset ja veneilijät ovat ottaneet Partarannan omakseen. Isoon laituriin on helppo rantautua ja melkein vesirajasta löytyvät kaikki tarpeelliset palvelut tilaussaunaa sekä elintarvikkeiden ja polttoaineen myyntiä myöten.

Ravintolasta saa ruokaa ja lauantaisin tanssitaan elävän musiikin tahdissa. Vakituisia laituripaikkojakin löytyy läheltä niitä tarvitsevil- le.

-Tänä kesänä B-oikeutemme laajenevat A-oikeuksiksi, joten juomavalikoimaa on entistä enemmän, Gevanci mainitsee.

Myös ruokalistalle on tullut täydennystä. Mainetta niittäneet portugalilaiset herkut ja muikkuruuat saavat nyt seurakseen muun muassa lehtipihvin sekä valikoiman salaatteja.

Pitsojakin listalta löytyy. Moni eteläkarjalainen saattaa tunnistaa Gevancin takavuosien lappeenrantalaisen pitserian pitäjäksi.

PARTARANNAN kesä alkoi tänä vuonna poikkeuksellisesti jo toukokuussa. Silloin liikkeellä olivat mökkiläiset, nyt Partarantaan poikkeavat myös vettä ja maantietä pitkin matkaavat.

-Ilma ei ole ollut hyvä, kun joka toinen päivä sataa. Auringon paistaessa terassi täyttyy äkkiä, Gevanci toteaa.

Kesäkuukausina ravintola on auki lounasajasta iltamyöhään asti, mutta työtuntien paljous ei harmita yrittäjää. Työmatkoihin ei kulu aikaa, sillä Gevanci asuu ravintolatalon yläkerrassa.

Gevancin kanssa Partarannan palvelusta vastaa viisi työntekijää. Parhaimpaan loma-aikaan turvaudutaan tarvittaessa tilapäistyövoiman apuun.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Ali Gevanci vaalii Partarannan omaleimaisuutta Savitaipaleen Partakoskella tänä kesänä.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen