Rakuunamäelle tulossa lastentalo

Tarkoituksena on koota kaikki perheiden palvelut saman katon alle. Lastentaloa kaavaillaan Adolf Ehrnroothin aukion laitaan tykkihallien viereen.

Matti Saarela

Lappeenranta. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri haluaa sijoittaa kaikki lapsiperheiden kanssa työskentelevät saman katon alle. Hankkeelle on annettu nimi lastentalo

Sosiaali- ja terveyspiiri käy parhaillaan neuvotteluja rakennusliike NCC:n kanssa hankkeesta. Hankesuunnitelman mukaan NCC rakentaa Lappeenrannan Rakuunamäelle toimitilat, jotka sosiaali- ja terveyspiiri vuokraa lastentaloa varten. Uudisrakennus on tarkoitus rakentaa Adolf Ehrnroothin aukion laitaan tykkihallien viereen.

-Tämä lastentaloasia on menossa sosiaali- ja terveyspiirin hallitukseen ensi keskiviikkona, perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja Kosonen kertoo.

Sopimusta rakennusliikkeen ja sosiaali- ja terveyspiirin välillä hankkeesta ei ole vielä tehty. Tämän vahvistavat sekä tekninen johtaja Juhani Ahokas että NCC:n aluejohtaja Juha Rahkonen.

-Hanke on päässyt ennen oikojaan julkisuuteen, Ahokas pahoittelee.

Alustavan suunnitelman mukaan vuokrattavaan tilaan sijoitetaan sosiaali- ja terveyspiirin perheasioiden yksikkö, lastensuojelun avo- ja perhetyö sekä sijaishuollon yksikkö, perheneuvola, lapsi- ja nuorisovastaanotto, lastenpsykiatrian poliklinikka, varhaisen vuorovaikutuksen yksikkö ja kotihoito sekä nuorisopsykiatrian poliklinikka.

Kososen mukaan palvelut ovat nyt hajallaan eri puolilla kaupunkia. Osa nykyisistä tiloista kärsii myös kosteusongelmista.

-Meillä on ollut näitä tilaongelmia jo pitkään kosteusongelmien takia, Kosonen sanoo.

-Toki meillä on ollut jo pitkään vireillä tämä idea lastentalosta, jossa kaikki palvelut voidaan tarjota perheille samassa paikassa, Kosonen kertoo.

Kososen mukaan Lappeenrannan Rakuunamäki lähellä keskustaa on hieno paikka lastentalolle. Helppo saavutettavuus ja miellyttävä ympäristö edistävät sekä perheiden hakeutumista palveluihin että asiantuntijoiden välistä yhteistyötä. Uudisrakennuksen viihtyisät ja muuntuvat tilat antavat monipuoliset mahdollisuudet lasten ja perheiden tapaamisille sekä ryhmien toiminnoille, hän sanoo.

Sosiaali- ja terveyspiiri on saanut yhteydenottoja ja tarjouksia vuokratiloista. Lastentalon tuleviin tilatarpeisiin vastaa parhaiten NCC:n Rakuunamäen toimistotaloa koskeva tarjous. Tilojen suunnittelu voi käynnistyä jo kesällä 2012. Toiminnan on tarkoitus alkaa vuoden 2013 syksyllä.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Lastentalo on tarkoitus rakentaa Adolf Ehrnroothin aukion laitaan lähelle tykkihalleja.

Kirjoittaja:
Matti Saarela