Categories
Artikkelit

Miriensis taas käräjille

Harri ManskinenLAPPEENRANTA. Miriensis on haastettu jälleen oikeuteen Rauhan lomahuoneistokaupoista.Venäläinen pariskunta vaatii varaussopimuksen purkua lomahuoneistosta ja lähes 100 000 euron summan palauttamista. Summa koostuu pariskunnan maksamista ennakkomaksuista, joita on yhteensä 97 000 euroa. Lisäksi vaatimuslistalla on 2 000 euron vahingonkorvaus ja tapauksen oikeudenkäyntikulujen kattaminen.Pariskunta maksoi haastehakemuksen mukaan Rauhassa olevista huoneistosta ennakkomaksuja kuluvan vuoden tammikuun loppuun mennessä yhteensä 97 000 euroa. Kohteesta laaditun käsirahasitoumuksen mukaan huoneiston hinta on 222 000 euroa.Varaussopimus kohteesta laadittiin viime vuoden huhtikuussa ja huoneiston piti olla valmis 15. joulukuuta 2012. Huoneisto ei valmistunut eikä siitä ole edes tehty lopullisia kauppakirjoja.Haastehakemuksen mukaan kohteen pääurakoitsija on poistettu ennakkoperintärekisteristä.Miriensis on haastettu käräjille tänä vuonna samankaltaisista tapauksista. Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa Lappeenrannassa on meneillään kaksi korvausriitaa, jossa yhtiöltä vaaditaan lähes 400 000 euron korvauksia Rauhan alueen huoneistokauppoihin liittyen. Myös näissä tapauksissa osapuolena on venäläisiä.Miriensis ei ole vastannut haastehakemuksiin, eikä ole ollut yhteydessä kantajien suomalaiseen lakimieheen. Sen sijaan yhtiö on pyytänyt lisäaikaa vastineen laatimiseen.Miriensis on käräjillä myös Espoossa. Yhtiöltä vaaditaan 60 000 euron korvauksia perusteettomasta sopimuksen purkamisesta Espoon käräjäoikeudessa. Miriensis hallinnoi ja kehittää Rauhan aluetta Lappeenrannan kaupungin kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti.

Harri Manskinen

Kirjoittaja: