Makuja suoraan Espanjasta

Antonio Madrid Baños avasi espanjalaisen ruokakaupan Lappeenrantaan. Tarjolla on tuotteita Murcian maakunnasta.

LAPPEENRANTA. Espanjan lippu tervehtii tulijaa kadun reunassa. Ikkunoissa lukee Espa-market. Ollaan Lappeenrannan ensimmäisen espanjalaisen ruokakaupan kupeella. Liike on avautunut vähän aikaa sitten Leiriin Teollisuuskadulle.

Kauppias Antonio Madrid Baños kertoo, että kaupassa myydään hänen kotimaakuntansa, Kaakkois-Espanjan Murcian tuotteita. Baños tilaa sieltä tavarat kauppaansa.

– Haluan myydä suomalaisille perinteisiä espanjalaisia elintarvikkeita, jotka on tuotettu ilman lisäaineita.

Kaupan lippulaivana on ilmakuivattu jamos-kinkku, jota myydään monessa muodossa, ja jota on kypsytetty 36 kuukautta.

Kaupasta löytyy 38 erilaista lihajalostetta. Tarjolla on täysrasvaista ja -suolaista, mutta myös kevyttuotteita vähemmällä suolalla ja rasvalla.

– Makkarat ovat perinteisiä espanjalaisia.

Tavanomaiset lihatuotteet ovat sikaa, dieettituotteista löytyy myös kalkkunaa.

Kauppias korostaa, että kaupassa myytävät hedelmät ja kasvikset eivät ole mitä tahansa massatuotteita. Säilyketomaatit on kuorittu käsin.

– Hedelmät ja vihannekset sekä mehujen ja säilykkeiden raaka-aineet on poimittu silloin, kun ne ovat kypsimmillään, makeimmillaan ja mehukkaimmillaan. Samalla niiden ravintoaine- ja vitamiinipitoisuudet ovat korkeimmillaan.

Antonio Madrid Baños suunnittelee avaavansa Suomeen muitakin ruokakauppoja, mutta Lappeenrannasta on hänen mielestään hyvä aloittaa. Hän seuraa ensi alkuun, miten kauppa käy.

– Tärkeintä on, että ensimmäistä kertaa vieraileva asiakas palaa kauppaan ja tulee useamman kerran.

Lappeenranta oli Bañosille luonteva valinta aloittaa Suomen-valloitus. Hän on kotoisin pienehköstä kaupungista.

– Lappeenrannan kokoisessa kaupungissa sana leviää nopeasti. Kauppa tulee kaikille tutuksi helpommin kuin suuremmassa kaupungissa.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen