Categories
Artikkelit

Parikkalan heroiinipiikki pelättyä lievempi

Poliisin mukaan heroiinia on Parikkalassa luultua vähemmän. Eksote ei kerro parikkalalaisten huumeongelmaisten potilaiden määrää.

Anssi Kemppinen

PARIKKALA. Parikkalan heroiiniongelma on luultua lievempi.

Kesän lopulla tulleen vinkin mukaan Parikkalasta olisi alkuvuonna ohjattu useita heroiinin käyttäjiä hoitoon. Joukossa olisi ollut niin nelikymppisiä kuin nuorisoa. Jopa alaikäisiä.

-Ei se niin laajamittaista ole ollut. Ainakaan poliisilla ei ole tutkimusten ja tiedustelujen jälkeen sellaista tietoa, että näin laaja heroiinin käyttö pitäisi paikkaansa, sanoo Etelä-Karjalan poliisin rikoskomisario Antti Vilkko.

Vilkon mukaan ei ole myöskään näyttöä, että heroiinia olisi tullut paikkakunnalle noin laajamittaisesti yli rajan. Poliisin lähteet eivät sellaista vahvista.

Vilkko toteaa, ettei Parikkala ole mikään heroiinin pesäpaikka, siinä missä muutkaan maakunnan alueet.

ETELÄ-KARJALAN poliisi teki valtakunnallisessa huumausaineiden erikoistutkinnassa myös iskuja Parikkalaan. Kohteena oli tiedetyt huumeiden välittäjät.

-Heroiinia ei tavattu. Yhdeltä välittäjältä kyllä löydettiin hasista, marihuanaa, amfetamiinia, lakan tyyppistä ainetta, huumaavia lääkkeitä ja erilaisia tabletteja, sanoo Vilkko.

Vilkon mukaan Parikkalassa on jaossa ja käytetään myös Subutexia. Subutexia käytetään huumeriippuvaisten korvaus- ja vieroitushoidossa, mutta sillä on heroiinin tapaisia huumaavia vaikutuksia.

-Parikkalan tapaisessa paikassa käyttäjiä on tosin vaikea löytää, kun huumeiden käyttö ei ole keskittynyt yhteen tiettyyn paikkaan.

Vilkon mukaan poliisi on kuitenkin huumetilanteessa aina varpaillaan. Poliisi myös toivoo, että ihmiset ilmoittaisivat huumeiden käytöstä mahdollisimman varhain, jotta käyttö ei ehdi juurtua. Vilkko toteaa, että myös sairaanhoitopuolelta heroiinipotilaiden määrä on peruttu.

-Se oli kuulemma väärinkäsitys, että sitä olisi käytetty noin paljon.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin päihdeasioista vastaavan mielenterveyspalvelujen johtaja Timo Salmisaari pysyy vaiti heroiinin käyttäjien määrästä.

-Me emme voi sanoa, kuinka moni hakee täältä apua ja minkä takia. Tämä koskee erityisesti pieniä paikkakuntia kuten Parikkalaa, sanoo Salmisaari.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen