Categories
Artikkelit

Seurantaryhmä teatteritoiminnalle

Petteri VärtöLappeenranta. Kaupunginteatterin seurantaryhmä on kutsuttu koolle ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa. Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Kullervo Lehtonen (kok.) kertoo, että ryhmän on tarkoitus tutustua sekä toisiinsa että teatterin toimintaan Myrskyluodon Maijan harjoitusten jälkeen ensi lauantaina.— Joku teatterilaisista kertoo tuntemuksista, ja käymme läpi pelisääntöjä ja toimintaperiaatteita, kun emme ole aiemmin tavanneet, Lehtonen hahmottelee.Seurantaryhmään on hänen mukaansa ollut halukkuutta. Tavoitteena on ollut löytää 15—20 teatterista laajemmin kiinnostunutta harrastajaa, jotka eivät heti ensimmäiseksi ala tekstata kielteistä Estaria, jos joku asia ei miellytä. Tarkoitus on esittää rakentavaa suhtautumista ja antaa myönteistä palautetta tekijöille.Lehtonen kertoo, että ryhmän toiminta muodostuu keskustelupiireistä. Piirejä olisi kaupunginteatterin näytelmän lukuharjoitusten, rämpimis- ja viimevaiheen yhteydessä, ja piireissä teatterin ammattilainen kertoisi, missä mennään, ja ryhmä taas, että miltä homma näyttää ja miltä se mahdollisesti maistuu katsojille.

Petteri Värtö

Kirjoittaja: