Categories
Artikkelit

Klubi kahdellesadalle

Armilan musiikkiluokan tytöt pääsevät yhteiselle keikalle Club For Fiven kanssa. Yhtye ottaa joulukonsertin vieraileviksi tähdiksi nuoria ympäri Suomea.

Kaisa Juntunen

LAPPEENRANTA. Club For Fiven laulaja Eeppi Ursin ohjeistaa Armilan koulun musiikkiluokan tyttöjä.

— Kuvittelette, että seisotte korokkeilla. Yleisö on tuolla päin, meidän bändi täällä.

Musiikkiluokkalaisista kasattu 15 tytön kuoro esiintyy yhdessä Club For Fiven kanssa 19. joulukuuta Lappeenranta-salissa. Ursin kävi vetämässä tytöille treenit Kimpisen koulun uudessa musiikkiluokassa keskiviikkona.

— Kun te laulatte meidän kanssa, se on konsertin huipennus. Viimeisessä kertosäkeessä pistätte vielä yhden vaihteen päälle, niin että yleisössä kaikilla kulkee kylmät väreet, Ursin tunnelmoi.

Bändi ja tytöt esittävät yhdessä Jouni Kanniston kappaleen Jouluenkeli. Radiossa sen voi kuulla Club For Fiven, Mikko Kuustosen ja Tapiolan kuoron tulkintana.

— Kappaleessa on joulun taikaa, mystisyyttä. Meidän pitää saada biisiin sellainen tunnelma, että joulu on ilon ja rauhoittumisen juhla, Ursin evästää.

YHTYE ja tytöt eivät ehdi paljon yhdessä treenata. Keskiviikon session jälkeen he tapaavat konserttipäivänä yhteisen soundcheckin merkeissä.

— Pari kertaa vedetään biisi sitten yhdessä, Ursin sanoo.

Tytöt ovat harjoitelleet kappaletta musiikinopettajansa Heidi Harjun johdolla pari viikkoa. Työryhmä saa Ursinilta kiitosta.

— Hyvin olette valmistautuneet. Teidän soundi sopii biisiin tosi hyvin.

CLUB FOR FIVE tekee joulukiertueellaan yhteistyötä keikkapaikkakuntien musiikkiluokkien kanssa. Bändi tapaa lähes 200 nuorta.

Joulukoulu-projekti yhdistää myös eri paikkakuntien musiikkiluokkalaisia toisiinsa. Konserttiin osallistuville oppilaille on avattu Facebookiin oma sivustonsa, jossa he voivat vaihtaa ajatuksia musiikista ja maailmanmenosta.

Eeppi Ursin on innoissaan koululaisprojektista.

— Todella hieno keksintö meidän bändiltä.

Projektillaan yhtyeen muusikot haluavat kiinnittää huomiota suomalaisen musiikinopetuksen tilaan.

— Esimerkiksi Hämeenlinnassa on lopetettu säästösyistä musiikkiluokat. Se on järkyttävää.

Ursin iloitsee siitä, että on tavannut kouluissa innostuneita musiikinopettajia ja taitavia oppilaita.

Hänelle itselleen kierros on tuonut suorastaan joulumielen takaisin. Ursin on pysähtynyt kuuntelemaan Jouluenkeli-kappaleen sanomaa: turha stressi pitäisi unohtaa ja pysähtyä nauttimaan.

— Joulu on ollut lähinnä ahdistavaa aikaa viimeiset 20 vuotta. Nyt on ollut ihana nähdä, miten nuoret ovat vilpittömän innoissaan.

Rekiretki-konsertissa Armilan tyttöjen kuoro esiintyy myös omalla porukalla kolmen kappaleen verran.

Club for Fiven Rekiretki —joulukonsertti vieraina Armilan musiikkiluokan tytöt Lappeenranta-salissa 19.12.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Club For Fiven Eeppi Ursin (oik.) treenasi Armilan musiikkiluokan tyttöjen kanssa kappaletta Jouluenkeli.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen