Kokoomus kiirehtii kauppakeskusta

Ison-Kristiinan laajennus ja City-kortteli ajavat teknisen lautakunnan mielestä Leirin edelle. Lautakunta haluaa odottaa Cityconin rakentamispäätöstä.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Valtaosa kokoomusvaltuutetuista hoputtaa kaupunkia edistämään kiireesti Leirin kauppakeskusta. Valtuustoaloite patistaa kaupunkia ottamaan aktiivisemman otteen kaupan neliöiden saamiseksi Lappeenrantaan.

Aloitteessa vaaditaan, että kaupunki ottaa Leirin kauppakeskushankkeen uudelleen käsittelyyn heti ensi vuoden alusta. Tavoitteena olisi, että 100 miljoonan euron kauppakeskusinvestointi käynnistyisi.

SRV:n ja Keskon kauppakeskus tulisi Kesämäen koulun ja ja Prisman välimaastoon.

Tekninen lautakunta ei keskiviikkoiltana halunnut hötkyillä kauppakeskusten kanssa. Lautakunta pysyttäytyy lausunnossaan kaupunginkanslialle kaupunginhallituksen vuoden takaisen päätöksen linjoilla.

Leirin kauppakeskuksen yhteistoimintasopimuksen jatkoneuvottelut voidaan tarvittaessa käynnistää ensi vuoden puolella sen jälkeen, kun Citycon on tehnyt rakentamispäätöksen Ison-Kristiinan kauppakeskuksesta. Myös City-korttelin toteutumisen pitäisi ensin varmistua.

Kaupunginhallitus oli asettanut takarajaksi vuoden 2012, jolloin päätöksien keskustan hankkeista pitäisi syntyä.

SRV:n ja Keskon hankkeen lisäksi kaupungin on samalla otettava käsittelyyn Etelä-Karjalan osuuskaupan Leirin alueelle kaavailema kauppakeskus. Sekin jäi odottamaan keskustan investointeja.

Teknisen johtajan Jussi Salon mukaan Leirin kauppakeskus toisi kaupungille isot investointipaineet. Katuverkkoa on uudistettava ja tekniselle varikolle hankittava uudet tilat.

Cityconin odotetaan tekevän rakentamispäätöksen marraskuussa. Citycon on jatkanut kauppakeskuksen suunnittelua ja vuokralaisneuvotteluja. Kaupunki puolestaan varautuu rakentamiseen laatimalla kaupunginteatterin toteuttamissuunnitelmaa.

City-korttelin ensimmäisen vaiheen rakentaminen alkaa olla sekin entistä lähempänä.

Etelä-Saimaa ei tavoittanut keskiviikkona Cityconin edustajaa kertomaan päätösaikataulusta. Cityconin tarkoitus on laajennusosan lisäksi peruskorjata ja laajentaa vanhaa Isoa-Kristiinaa.

KUVATEKSTI

Inka Nordlund

Leirin kauppakeskuksen alta lähtisi muun muassa Kesämäen koulujen kainaloon jäävä kaupungin tekninen varikko Opintieltä.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju