Sokos Isoon-Kristiinaan

Ison-Kristiinan laajennus näyttää toteutuvan. Cityconin hallitus päättää investoinnista joulukuussa. Vanhan Sokoksen paikalle tulee ravintola.

Timo Laitakari

Lappeenranta. Kauppakeskus Ison-Kristiinan laajennus Lappeenrannan keskustassa on varmistumassa. Keskiviikkona kerrottiin, että kauppakeskukseen on tulossa Etelä-Karjalan Osuuskaupan Sokos-tavaratalo ja S-market.

Kauppakeskuksen omistava Citycon Oyj on lykännyt odotettua päätöstä laajennuksesta jo moneen kertaan. Cityconin vuokrauksesta vastaava johtaja Harri Holmström on luottavainen siihen, että investoinnista syntyy vihdoin päätös joulukuussa, kun yhtiön hallitus kokoontuu.

-?Nyt pitäisi palikoiden olla aika hyvin kohdallaan.

Holmström kertoo, että Osuuskauppa Eekoon päätös Sokoksen ja S-marketin sijoittumisesta kauppakeskukseen on investoinnille tärkeä, samoin Keskon päätös, että Anttila jatkaa keskuksessa.

Citycon suunnittelee kaupungin ydinkeskustassa olevan kauppakeskuksensa suurta laajennusta ja vanhan osan uudistamista. Liiketilan määrä suunnilleen tuplaantuu. Lisäksi keskukseen rakennetaan uusi kaupunginteatteri. Aikaisimmillaan rakentaminen voisi alkaa keväällä, jolloin valmista olisi 2015.

Eekoon liikkeet ovat sijoittumassa keskuksen vanhaan osaan. Holmströmin mukaan jatkossa asiakas ei tosin huomaa, onko hän uudella vain vanhalla puolella: remontti on niin perusteellinen.

Ison-Kristiinan laajennuksen myötä Lappeenrannan kaupallinen painopiste siirtyy selvästi sinnepäin. Näin uskoo Eekoon toimitusjohtaja Olli Vormisto, ja siinä on myös syy Eekoon päätökselle tulla Isoon-Kristiinaan.

Isossa-Kristiinassa Sokokselle on varattu 2?300 neliön tilat. Se on puolet enemmän kuin nykyisessä Sokoksessa. Uusi S-market tulee 1?700 neliön tiloihin, jotka rakennetaan nykyisen kauppakeskuksen alapuolelle, samaan tasoon, jossa nyt toimii Alko.

Aikataulu on sellainen, että S-market aukeaa maaliskuussa 2015 ja Sokos lokakuussa.

Sokoksen nykyisiin tiloihin Eekoo suunnittelee ravintolatoimintaa, se on vielä auki, minkälaista.

Kauppakeskus Armadassa keskustan toisella laidalla S-market jatkaa toimintaansa, kuten ennenkin. Myös Armadan Emotion-kosmetiikkamyymälä jatkaa.

Harri Holmström kertoo, että kauppakeskuksen konsepti on vuoden aikana hioutunut niin, että kohderyhmänä korostuvat aikuiset ja etenkin aikuiset naiset. Aikuisten muoti näkyy hänen mukaansa kauppakeskuksessa vahvasti.

Holmström korostaa, että Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan asukkaat ovat kauppakeskukselle tärkeitä. Silti myös maksukykyisten venäläisasiakkaiden houkutteleminen on tärkeää, ja se vaikuttaa myös konseptiin.

KUVATEKSTI

Cederqvist & Jäntti Architects

Havainnekuva tulevasta. Ison-Kristiinan remontti ja laajennus saattavat alkaa jo keväällä.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari