Etelä-Karjalan yrittäjät kokoaa rivejään

rivejään Vaurioita on vielä vaikea arvioida. Uutta toimitusjohtajaa haetaan julkisen haun avulla.

Harri Manskinen

Toimitusjohtajansa erottanut Etelä-Karjalan yrittäjät haluaa tiivistää rivejään vaikean syksyn jälkeen.

Maakunnallisesta yrittäjäjuhlasta käynnistynyt julkinen ryöpytys ja poliisitutkinta verovapaiden alkoholijuomien tarjoilusta vahingoitti yrittäjäjärjestöä. Toiminta oli hetken jopa lamaannuksissa. Kaikki taloudelliset seuraamukset eivät ole vielä selvillä. Tullin puolelta tutkintaa johtava ylitarkastaja Sanna Kuparinen arvioi, että veroseuraamukset nousevat useampiin tuhansiin euroihin.

-Aiheutuneita vahinkoja on vaikea arvioida. Vaikka meillä on ollut vaikeaa, esimerkiksi jäsenpakoa ei ole tapahtunut, sanoo Etelä-Karjalan yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Pasi Saajanlehto.

Saajanlehto painottaa, että asioita on jatkossa vietävä yhteistuumin eteenpäin.

-Edunvalvonta on edelleen meidän järjestömme ykkösasia. Nyt pitää koota rivit ja ryhtyä hommiin.

Laajempaa organisaatiouudistusta yrittäjäjärjestöön ei ole suunnitteilla.

Etelä-Karjalan yrittäjien hallitukseen kuuluva lappeenrantalainen Ari Kettunen on Saajanlehdon linjoilla eikä näe pikaista tarvetta järjestöremontille. Yrittäjien kevätkokouksella on ratkaiseva rooli.

-Ainahan jotain voi tapahtua. Kevätkokous arvioi hallituksen toimintaa ja siellä jäsenistöllä on tilaisuus sanoa. Nyt on tärkeää mennä yhteistyön hengessä eteenpäin.

Hallituksen jäsen Hannu Jokinen Savitaipaleelta ei myöskään liputa laajemman remontin puolesta.

-Tämä oli yksittäinen tapaus, joka on nyt osaltamme hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Kun asiat tasaantuvat, tuskin tästä suurempia vaurioita koituu. Talkoohommillahan tässä on nyt asioita hoidettu ja se on vastuun kantamista, Jokinen sanoo.

Etelä-Karjalan yrittäjillä on edessään uuden toimitusjohtajan haku.

Saajanlehto sanoo, että uuden toimitusjohtajan kriteereistä ei ole vielä tehty linjauksia.

-Julkisen haun kautta me uutta toimitusjohtajaa etsimme.

Parhaillaan vuosilomalla olevan Jukka Korkeilan irtisanomisaika on neljä kuukautta. Etelä-Saimaa ei tavoittanut Korkeilaa kommenttia varten perjantaina.

Tuleva vuosi on yrittäjille poikkeuksellinen.

Etelä-Karjalan yrittäjät täyttää ensi vuonna 70 vuotta ja valtakunnalliset yrittäjäpäivät järjestetään lokakuussa Etelä-Karjalassa yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa. Yrittäjäpäiviin liittyvä seminaari järjestetään Holiday Club Saimaassa ja varsinainen pääjuhla on Imatran uudessa monitoimihallissa.

-En usko, että kohu vaikuttaa järjestelyihin. Se on meille kova ponnistus, mutta teemme järjestelyjä yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa. Heillä on valmis ja koeteltu sapluuna, Saajanlehto sanoo.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Yrittäjien puheenjohtaja Pasi Saajanlehto korostaa yksituumaisuutta. Edessä on poikkeuksellinen vuosi eikä edunvalvontaa saa unohtaa.

Kirjoittaja:
Harri Manskinen