Categories
Artikkelit

Kakkolan valta kasvaa

Lappeenrannan päättäjien tärkeimmät pelipaikat on jaettu.

Harri Manskinen

LAPPEENRANTA. Joutsenolainen Risto Kakkola (sd.) nousee Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Kunnallispolitiikan keskeisimmän vallankäyttäjän paikka Lappeenrannassa kuuluu puolueiden keskinäisen sopimuksen mukaan sosialidemokraateille. Torstaina kokoontunut puolueen kunnallisjärjestön edustajisto esittää tehtävään Kakkolaa.

Kakkola sanoo, että kaupungin talouden parantaminen on tulevan valtuustokauden tärkein teema. Kakkola korostaa, että talouden pönkittämiseksi tarvitaan poliittisten päätöksentekijöiden ja virkamiesorganisaation vahvaa yhteistyötä.

-Tämä ei ole yhdenkään yksittäisen henkilön tai puolueryhmän show. Lappeenrannan kaupungilla on edessään armottoman kova talouskuuri. Siihen kulminoituu koko tuleva valtuustokausi.

-Velkaantumiselle on laitettava stoppi ja samalla pidettävä huolta riittävän hyvistä palveluista, Kakkola linjaa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden lisäksi SDP jakoi muutkin keskeiset luottamusmiespaikkansa.

Kunnallisjärjestön edustajisto valitsi kaupunginhallitukseen Kakkolan lisäksi Anu Paalasen ja Harri Iljinin. Iljin on lisäksi hallituksen tulevaisuusjaoston puheenjohtaja.

Kulttuurilautakunnan puheenjohtajaksi nousee Olli Saarela. Nuoriso- ja liikuntalautakunnan puheenjohtajuuden saa hoidettavakseen uutena valtuutettuna Armas Timonen.

Maakunnallisen pelastuslautakunnan johtoon tulee Juha Nikku.

SDP:n äänikuningatar kansanedustaja Anneli Kiljunen sai paikan Etelä-Karjalan liiton hallituksessa. Lisäksi Kiljunen on SDP:n valtuustoryhmän varapuheenjohtaja. Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi ryhmä nostaa Päivi Kukkosen.

Tapio Virkki on maakuntahallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Toiseksi eniten demariääniä saanut Marja-Liisa Vesterinen siirtyy Eksoten valtuuston puheenjohtajan paikalta hallituksen puheenjohtajaksi.

Risto Kakkola

Kirjoittaja:
Harri Manskinen