Categories
Artikkelit

Kesy heittäytymisen mestariksi

Improliigan finaali Imatralla veti Ity-talon salin täyteen yleisöä. Kahdeksan harrastajateatterijoukkuetta kehitti askunaatin, keräsi karhunpapanoita ja lauloi tukkeutuneista viemäreistä.

Sari Pullinen

Imatra. Harrastajateattereiden koko syksyn mittainen improliiga on näytelty, laulettu ja dubattu maaliin. Voittajahalaukseen pääsi tiukassa pistekamppailussa lappeenrantalainen Kesy. Finaali-illassa Kesyä edustaneet Tarja Kuorttinen, Juha Härkönen ja Mirkka Kuosmanen pöllämystyivät tuloksesta.

— Ollaan yllättyneitä ja sanattomia, Kuorttinen huokasi kunniakirja kädessään. Niin tiukka oli pistetaisto neljän parhaan joukkueen välillä.

Kesyläisillä on ollut koko syksyn kivaa kiertää kisoja, mutta jännitys on pitänyt joka kerta otteessaan.

— Työssä käyviä ihmisiä kun ollaan, ja kun on pari muutakin puuhaa, Juha Härkönen tuumasi.

Finaalin aluksi olivat kisassa mukana kaikki kahdeksan joukkuetta. Syksyn mittaan kertyneen pistesaaliin perusteella jatkoon meni suoraan kolme joukkuetta. Ne olivat lappeenrantalaiset Piste ja Kesy sekä Imatra Syndrooma. Finaalin väliajalla käydyn tuomaristokeskustelun jälkeen loppurutistuksessa oli mukana myös Temuta Imatralta.

Temutan naiset Suvi-Sisko Villanen, Suvi Rautsiala ja Anne Suomalainen kertoivat jännittäneensä joka ottelussa, mutta hauskaa on ollut.

Improilussa ei juuri muuta voi harjoitella kuin tekniikoita. Temutalta harjoittelu jäi aika lailla alkusyksyyn. Myöhemmin aikaa söi muun muassa Irti-teatterin äskettäin ensi-iltaan tullut näytelmä Lämminveriset.

— Harjoittelulla saa porukkaa saumattua yhteen, eikä lavalla pelota niin paljon, Rautsiala kertoi.

Tekniikoista vaikein on heidän mielestään dubbaus.

— Ja eläinimprovisaatioista emme tykkää, Suomalainen tunnusti.

— Kaikki eläimet on jo käyty läpi, Villanen naurahti.

Tuomaristossa finaali-iltana istunut Teatteri Imatran näyttelijä Ulla-Maija Järnstedt-Kauppinen kuulosti hurmaantuneelta kiittäessään esiintyjiä:

— Loistavaa! Oli paljon hersyviä tilanteita ja heittäytymistä, lahjakkuutta ja iloa. Näin lavalla paljon intoa ja suurta sydäntä.

Improliigaa juontanut Johanna Juslin kertoi, että ensi syksyksi on tarkoitus panna pystyyn uusi Improliiga ja hakea sitä varten apurahaa.

— Tämä on ollut eteläkarjalaisten harrastajaryhmien yhdessä tekemistä parhaimmillaan. On improttu yhdessä ja käyty toisillamme kylässä. Moni ryhmä on edistynyt syksyn aikana, Juslin iloitsi.

Improliiga keräsi syksyn aikana yleisöä 500 henkeä. Otteluita käytiin ennen finaalia kahdeksan eri puolilla maakuntaa. Kaikki joukkueet saivat kunniakirjat, ja voittaja lisäksi kiertopalkinnon, Päivi Pöyhölän maalauksen.

KUVATEKSTI

Otto Ponto

Improliigan voittajajoukkue Kesy ei ehdi kauan lepäilemään. Ensi lauantaina on keikka Kuusankosken Improjauksessa. Imatran Ity-talolla finaalissa lauantai-iltana Kesyä edustivat Tarja Kuorttinen (vas.), Juha Härkönen ja Mirkka Kuosmanen.

Tuomaristo antaa pisteitä.

Imatra Syndrooman nuoret Elmo Miettinen (vas.), Sami Kettunen ja Nina Ketoviita pelasivat saumattomasti yhteen.

Improliigan lopulliset tulokset

Kesy Lappeenranta (402) + 59

Piste Lappeenranta (412) + 56

Imatra Syndrooma (391) + 56

Temuta Imatra (384) + 53

Välijoen ns Savitaipale (363)

Estradi Lappeenranta (346)

Eukot Ruokolahti (343)

Ruohat Ruokolahti (326)

Suluissa koko syksyn pistemäärä finaalin ensimmäinen puoliaika mukaan lukien.

Finaalin toisella puoliajalla oli mukana ja sai pisteitä ainoastaan neljä parasta joukkuetta.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen