Categories
Artikkelit

Kunnallisneuvos ei jää lepäämään laakereillaan

Pekka Hatakan 28-vuotinen valtuustoura lähenee loppuaan. Savitaipaleen valtuuston puheenjohtaja leikittelee ajatuksella Pekan Palvelusta.

Anne Kokkonen

SAVITAIPALE. Antin-päivä on ollut pitkään merkityksekäs savitaipalelaisen Pekka Hatakan elämässä. Antti Matikan säätiön asiamiehenä Hatakka järjesti neljännesvuosisadan ajan perustajan nimipäivään sijoitettuja apurahajuhlia paikallisille opiskelijoille. Tänä vuonna valtioneuvosto teki Antin-päivänä Hatakasta itsestään juhlakalun.

-Hyvillä mielin otan tunnustuksen vastaan. Joku on näköjään arvostanut työtäni niin paljon, että on vaivautunut hakemaan minulle kunnallisneuvoksen arvonimeä.

Hatakka ja hänen työnsä tunnetaan Savitaipaleella. Melkein jokainen on törmännyt vuosien varrella jossain yhteydessä oman kylän poliisiin, eivätkä alle kolmekymppiset muista edes ketään muuta valtuuston puheenjohtajaa.

-Näinä vuosina on yhdessä saatu paljon aikaan. Savitaipaleella on koettu eteenpäinmenon meininkiä, vaikka hankaliakin aikojan on ollut esimerkiksi kyläkouluja lakkautettaessa.

Nyt tuore kunnallisneuvos valmistautuu oman 28 vuotta kestäneen valtuustouransa viimeiseen istuntoon. Haikeutta on turha kiistää.

-Asioita tulee ja menee, mutta ihmisiä jään kaipaamaan.

KAHDEKSAN lapsen isoisällä riittäisi toki puuhaa kotinurkissakin, mutta Hatakka tuntee itsensä. Ennen pitkää hän saattaa taas olla puuhaamassa jotain yhteiseksi hyväksi.

-Laakereilla ei ruveta lepään. Jos fyysinen kunto vain sen sallii, menen mukaan vapaaehtoistoimintaan tai perustan vaikka Pekan Palvelun, jossa voisin auttaa ihmisiä heidän tarvitsemissaan asioissa.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Pekka Hatakka valittiin Savitaipaleen valtuustoon kokoomuksen listalta jo 1980-luvun puolivälissä. Suurimman osan tästä ajasta hän on toiminut valtuuston puheenjohtajana.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen