Categories
Artikkelit

Kuntapäättäjien palkkiot nousevat Lappeenrannassa

Harri Manskinen LAPPEENRANTA. Päättäjien palkkioita aiotaan nostaa Lappeenrannassa.Kaupunginhallitus aikoo vuoden viimeisessä kokouksessa ensi maanantaina esittää valtuustolle palkkioiden korottamista. Nykyiset palkkiot ovat vuodelta 2006. Lopullisesti palkkioista päättää tammikuussa kokoontuva uusi kaupunginvaltuusto.Kaupunginhallituksen esityksessä Lappeenrannan uusi palkkio- ja matkustussääntö nostaa kokouspalkkioita kymmenellä eurolla. Kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja sen jaostojen kokouspalkkiot nousevat 90 eurosta 100 euroon. Lautakuntien ja lautakuntien jaostojen kokouspalkkiot nousevat 75 eurosta 85 euroon. Eri toimielinten puheenjohtajille palkkio maksetaan 60 prosentilla korotettuna.Mikäli kokoukset venyvät yli kolmen tunnin, palkkioita korotetaan jokaiselta alkavalta tunnilta 50 prosentilla.Lisäksi valtuuston, kaupunginhallituksen ja lautakuntien puheenjohtajien ja varapuheenjohtajien vuosipalkkioihin tulee 10 prosentin korotukset. Jatkossa Lappeenrannan valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajat saavat 3?480 euron vuosipalkkion. Varapuheenjohtajien vuosipalkkiot ovat puolet summasta. Lautakuntien puheenjohtajien palkkio on 1?860 euroa.Vuosipalkkio liittyy puheenjohtajien kokousten ulkopuolella tapahtuviin erilaisiin tehtäviin.Korotukset koskevat myös kokouksiin osallistuvia kaupungin virkamiehiä. Valtuuston ja hallituksen kokouksissa virkamiesten palkkio nousee 50 eurosta 55 euroon. Muissa toimielimissä korotus on 40 eurosta 45 euroon.

Harri Manskinen

Kirjoittaja: