Vehkaperä jätti Saimaa Open Airin taustayhtiön

Saimaa Developmentin konkurssipesältä velotaan yli 175 000 euroa. Viime kesän järjestäjäyhtiöllä Business Factorilla on maksurästejä 116 000 euroa.

TENHO TIILIKAINEN

SAIMAA Open Air-festivaalin promoottorina muutaman vuoden toiminut Teemu Vehkaperä on jättänyt viime kesänä festivaalin järjestelyistä vastanneen Business Factor Oy:n.

Vehkaperä toimi yhtiön hallituksen varsinaisena jäsenenä viime toukokuusta lähtien. Vehkaperän ero hallituksesta on kirjattu kauppa- ja yhdistysrekisteriin tämän viikon keskiviikkona. Hallituksen varajäsenenä toimii rekisteritietojen mukaan edelleen Jari Mutikainen. Mutikainen on aiemmin toiminut muun muassa Rauhan alueen kehittäjän Miriensiksen projektipäällikkönä.

Business Factorilla on Asiakastiedon mukaan perittäviä laskuja joulukuun puolivälissä yhteensä 116 000 euron edestä. Suurin osa perintään lähteneistä laskuista on seuroilta ja yhdistyksiltä, jotka viime kesänä tekivät yhtiölle töitä festivaaleja varten.

Perittävä summa on kuluvan loppuvuoden aikana kasvanut koko ajan. Vielä lokakuun alkupuolella perinnässä oli saatavia vain pyöreät 17 000 euroa.

Saimaa Open Airilla oli vaikeuksia myös viime vuoden festarimaksujen kanssa. Osa saatavista pystyttiin maksamaan niitä karhunneille vasta tämän vuoden puolella. Vuoden 2011 festivaalijärjestelyistä vastasi pitkälti Saimaa Development Oy, jonka vastuuhenkilönä oli Jari Mutikainen.

Verottaja haki Saimaa Developmentia tämän vuoden elokuussa konkurssiin. Yhtiö asetettiin konkurssiin syyskuun 5. päivänä. Konkurssiin haetulta yhtiöltä on nyt perinnässä runsaat 175 000 euroa.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen