Categories
Artikkelit

Ville Koho Leijonien matkassa Moskovaan

SaiPan kippari sai ensimmäisen maajoukkuekutsunsa 30-vuotiaana.

Jarmo Hämäläinen

SAIPAN kapteeni Ville Koho sai jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jaloselta ennenaikaisen joululahjan. Jalonen valitsi 30-vuotiaan keskushyökkääjän ensi viikolla Moskovan Euro-Hockey-turnauksessa pelaavaan Suomen jääkiekkomaajoukkueeseen.

— Olihan se aivan täysi yllätys, mutta hyvin miellyttävä sellainen, kun viime viikolla sain tiedon maajoukkuepaikasta, ensimmäistä kertaa miesten maajoukkueessa pelaava Koho kertoo.

Ville Kohon pitkä tie maajoukkueeseen on sikäli erikoinen, että nuorten ikäluokistakaan hänelle ei maaotteluja kertynyt, vaikka Koho juhlikikin SaiPan A-nuorten kipparina Suomen mestaruutta vuonna 2002.

Ville Koho on yksi Moskovan turnaukseen lähtevän joukkueen kuudesta ensikertalaisesta A-maajoukkueessa. Muut Leijonien keltanokat ovat Kristian Näkyvä (JYP), Atte Ohtamaa (Kärpät) ja Ilari Melart (HIFK) sekä hyökkääjät Miika Lahti (JYP) ja Jere Sallinen (HPK).

MAAJOUKKUEPELIT eivät ole vielä ehtineet nostaa edes turnausjännitystä Ville Kohon ajatuksiin.

— En ole vielä oikein tarkemmin ehtinyt maaotteluja ajatella. Ajatukset ovat vielä näissä omissa peleissä. Meillä on vielä tällä kolme kovaa peliä (HIFK, JYP, Kärpät) tällä viikolla.

Maajoukkueen kokoonpanosta Ville Koho ei ensi vilkaisulla löytänyt kovinkaan paljon samassa joukkueessa pelanneita tuttuja pelimiehiä.

— Näkyihän siellä vanhoista pelikavereista ainakin Pihlströmin Antti olleen.

Tuttu mies löytyy Ville Koholle maajoukkueen valmennusryhmästäkin, sillä Jukka Jalosen apuvalmentajana maajoukkueessa toimii HPK:n nykyinen päävalmentaja Ari-Pekka Selin, joka valmensi Ville Kohoa vuosikaudet SaiPassa.

LEIJONARYHMÄ kokoontuu ensi viikon tiistaina Helsinkiin.

— Ensimmäinen ottelu Tshekkiä vastaan pelataan torstaina Helsingissä ja loput pelit sitten Moskovassa. Onhan se varmaan komeaa päästä sunnuntaina Moskovassa Venäjä-Suomi-otteluun ison yleisön edessä.

— En ole koskaan käynyt Moskovassa edes maaotteluja katsomassa, joskus ihan pienenä olen kaupungissa käynyt, Ville Koho kertoo.

SAIPA on noussut syksyn sensaatiojoukkueeksi jääkiekon SM-liigassa ja kovassa vireessä on ollut myös aloitus- ja alivoimaspesialisti Ville Koho.

Pisteitä Koholle on kertynyt 5+8=13, kun kun runkosarjasta on pelattu vasta alle puolet. Liigakauden piste-ennätyksensä 9+19=28 hän teki viime kaudella.

KUVATEKSTI

Lauri Heino

Ville Koho pääsee esittämään taitojaan aloitusten voittamisessa maajoukkueiden Moskovan turnaukseen.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen