Categories
Artikkelit

Citycon ostaa kaupungin ulos Isosta-Kristiinasta

Timo LaitakariLappeenrannan kaupunki myy Cityconille kolme toimistohuoneistoa kauppakeskus Isosta-Kristiinasta. Kauppahinta on 780?000 euroa. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupan maanantaina.Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon on kauppakeskuksen pääomistaja. Huoneistojen kaupasta on sovittu jo aiemmin kauppakeskuksen laajennusta koskevassa kaupungin ja Cityconin välisessä sopimuksessa. Cityconin aloitteesta kauppa aikaistuu.Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén perustelee kauppoja tilanteen selkeyttämisellä. Kun kauppakeskuksen kaikki tilat ovat Cityconin omistuksessa, asioiden päättäminen on suoraviivaisempaa.Ison-Kristiinan tiloja omistaa Cityconin lisäksi vielä Alko ja yksi yksityishenkilö. Alénin mukaan Citycon on neuvotellut näidenkin kanssa tilojen ostamisesta.Toinen syy kaupalle on, että Citycon suunnittelee tilojen muuttamista liikekäyttöön kauppakeskuksen remontin yhteydessä. Tilat sijaitsevat kohdassa, jossa Ison-Kristiinan suunniteltu uusi siipi yhdistyy vanhaan keskukseen.Tilat eivät ole tällä hetkellä kaupungin omassa käytössä. Kolmesta huoneistosta kaksi on vuokrattuna Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirille.Huoneistojen pinta-ala on yhteensä 725 neliötä. Aiemmin tiloissa on toiminut kaupungin rakennusvalvonta.Kaupan jälkeenkin tilat säilyvät toistaiseksi kaupungin käytössä. Kaupunki jatkaa tiloissa vuokralaisena siihen saakka, kun kaupungintalon laajennus on valmistunut.

Timo Laitakari

Kirjoittaja: