Digitaalista kuilua täyttämässä

(Lähikuvassa)

Tietokoneen ja tuolin välissä on usein digitaalinen kuilu. Kari Mannisen urakkana on kuilun kaventaminen. 18 vuoden aikana hän on opettanut tuhansille ihmisille tietokoneen käyttöä.

Edelleen hän näyttää innostuneelta alastaan.

– Tietotekniikka ja opetustyö ovat lähellä sydäntä.

Mies uskoo asiaansa. Manninen on varma, että hänen asiakkaansa hyötyvät siitä, kun kouluttavat työntekijöitään käyttämään tietotekniikkaa tehokkaasti. Osaava tekijä saa enemmän aikaan ja on motivoitunut.

Viimeiset neljä vuotta Manninen on toiminut yksityisenä yrittäjänä. Sysäys yrityksen perustamiseen tuli edelliseltä työnantajalta yt-neuvottelujen muodossa. Kun iso tietotekniikkafirma supisti toimintaansa Lappeenrannassa, tuntui yrittäminen luontevalta vaihtoehdolta.

Manninen on tyytyväinen yrittäjän eloon. Hänelle vapaus ja vastuu sopivat, kellokorttielämä kahdeksasta neljään taas ei.

Kouluttajan leipä on maailmalla. Keskiviikon hän vietti Helsingissä, torstain Taipalsaarella, ja perjantaina hän on taas Helsingissä Educa-messuilla.

Manninen on kotoisin Tampereen seudulta. Etelä-Karjalaan hän tuli aikanaan opiskelemaan. Konesuunnittelun opinnot silloisessa Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa vaihtuivat pikkuhiljaa tietotekniikan kouluttamiseen.

– Opiskelu ja työ tänne juurruttivat. Vaimonkin sain houkuteltua tänne 1998.

Opiskelu on yhä kesken, mutta se ei näytä Mannista kovasti haittaavan. Kirjoilla hän toki edelleen yliopistolla on, mutta paikalla tulee käytyä lähinnä henkilökuntaa kouluttamassa.

Mannisen vaimo työskentelee yliopistolla. Perheeseen kuuluvat myös 13-vuotias poika ja 10-vuotias tytär.

Vapaa-aikanaan Manninen harrastaa musiikkia laidasta laitaan. Toinen laita on mieskuoromusiikki Taipalsaaren Lauluveikkojen riveissä. Toinen laita on 70-luvun raskas rokki Black Papat -yhtyeessä.

Koskettimia soittava Manninen kutsuu jälkimmäistä terapiabändiksi. Melkein joka sunnuntaina soitellaan. Keikkojakin on satunnaisesti syntymäpäivillä ja juhlissa.

Musiikin lisäksi yhdistystoiminta tuo vastapainoa työlle. Mies on aktiivinen Lions Clubissa ja lisäksi Taipalsaaren Yrittäjien tuore puheenjohtaja.

Manniselle harrastusten suola on se, että niissä tapaa erilaisia, eri-ikäisiä ihmisiä.

– Yritän olla avoin kaikille näkökulmille. Siitä on hyötyä töissäkin, että ymmärtää erilaisia ihmisiä ja näkökulmia.

Kuva: Marleena Liikkanen

Kuvateksti: Kari Mannisen Eduman Oy:llä on yhteiset toimitilat Saimaanharjun PC:n kanssa. Syksyllä käyttöön saatiin omat koulutustilat, joita vuokrataan myös ulkopuolisille.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari