Categories
Artikkelit

Eksote: Ikäkeskus ja aikuistentalo

Eksote kaavailee kahta uutta aikuisten palveluja kokoavaa taloa Lappeenrannan keskustaan. Aikuistentalo saisi tilat Vapaudenaukiolta ja ikäkeskus entisen Autotalon tontilta.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri aikoo perustaa sekä ikäkeskuksen että aikuistentalon Lappeenrannan keskustaan. Ikäkeskus tulisi Kauppakadun varteen entisen Autotalon tontille. Ikäkeskukseen sijoittuisi vanhusten ja vammaisten palveluja.

Aikuistentalo puolestaan saisi tilat Vapaudenaukiolle tulevasta toimistotalosta, Technopolis kakkosesta. Aikuistentaloon tulisi aikuisten sosiaali- ja mielenterveyspalveluita.

Eksote kokoaa yhteen hajallaan ja väistötiloissakin olevia palveluja. Idea on sama, kuin nyt Rakuunamäelle rakennettavassa lasten- ja nuortentalossa. Eksote hakee pysyviä toimitiloja noin 140 työntekijälle.

Eksoten hallitus käsittelee toimitilojen vuokrausasiaa perjantaina. Toimitusjohtaja Pentti Itkonen esittää, että hallitus hyväksyy Technopoliksen ja Lemminkäinen Talon kanssa solmittavat esisopimukset.

Eksote haki tiloja marraskuussa lehti-ilmoituksella. Kyselyyn tuli 11 vastausta. Eksoten toimitilaratkaisuja valmistellut työryhmä päätti esittää näitä kahta vaihtoehtoa jatkovalmisteluun.

Lemminkäisen uudiskohde sijaitsee Kauppakadun varressa suunnilleen kauppakeskus Galleriaa vastapäätä. Rakennukseen tulee ikäkeskuksen lisäksi 55 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa seniorikansalaisille.

Technopoliksen tarjous tietää 13 000 euron ja Lemminkäisen tarjous 11 000 euron lisäkuluja kuukaudessa nykyisiin vuokriin verrattuna. Eksote kuitenkin arvioi, että palvelujen yhteensovittaminen ja uudistaminen tehostaa palveluita vuositasolla 250 000 eurolla.

Lisäksi Technopolis tarjoaa aikuisten sosiaalipalvelujen käyttöön väistötiloja Skinnarilasta.

Aikuistentalo

Technopoliksen uusiin tiloihin Vapaudenaukiolle.

Työpisteet noin 70 henkilölle

Arvioitu valmistumisaika syksy 2014

Vuokratarjous 1 396 neliöstä 29? 37 euroa kuukaudessa (nyk. tilat 27 984 euroa kuukaudessa) Aikuistentalon palvelut Aikuissosiaalityö ja toimeentulotuki Velkaneuvojat Maahanmuuttopalvelut Mielenterveyspalvelut Ruorista siirtyvät työntekijät Talosta saa neuvontaa ja ohjausta, palvelutarpeen arviointia, taloudellista apua, psykososiaalista tukea ja liikkuvia palveluita, psykiatrista avohoitoa ja kotoutumisajan palveluita.

Ikäkeskus

Lemminkäinen Talon uudisrakennukseen Kauppakatu 63:een.

Työpisteet noin 70 henkilölle.

Arvioitu valmistumisaika vuosi 2013.

Vuokratarjous 1?432 neliön tiloista 28 855 euroa kuukaudessa (nykyiset tilat 27 931 euroa kuukaudessa) Ikäkeskuksen palvelut Vammaispalvelutoimisto Toimintakyvyn tukikeskus: palvelutarpeen arviointi, psykogeriatria, kuntoutusohjaus, vanhus- ja vammaissosiaalityö, asunnon muutostyöt, kuljetuspalvelut, toimiva koti.

IsoApu ja omaishoidon keskus, muistikoordinaattori ja muistihoitajat Veteraanineuvonta SAS ja yhteyskeskus Kotihoidon tiimi Kotihoidon psykogeriatrinen toiminta Vapaaehtoiskeskus Ikäkahvila

Vanhus- ja vammaisjärjestöjen kokoontumistila

Liikunta- ja ryhmätilat

Sähköisen asioinnin palvelupiste

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju