Categories
Artikkelit

Sanna Kemppainen näyttelijästä tuottajaksi

Petteri VärtöLappeenranta. Sanna Kemppainen vaihtaa roolia Lappeenrannan kaupunginteatterissa. Näyttelijä on jäänyt työlomalle ja aloittanut teatterin tuottajana.— Tuottajuus on normaali jatkumo. Monia asia on aina kiinnostanut teatterissa, ja siitä saa uutta haastetta, näkökulmaa ja tuulta itselle, Kemppainen sanoo.Kemppaisella ei ole aikaisempaa kokemusta tuottamisesta. Hän ei ole lopettamassa ”suurta intohimoaan” näyttelemistä, vaan yrittää ehkäistä leipääntymistä.— Tänä vuonna tulee kymmenen vuotta kiinnitettynä näyttelijänä Lappeenrannassa. On korkea aika katsella tätä touhua uudelta kantilta, Kemppainen kertoo.Kemppainen on pääroolissa Lappeenrannan kaupunginteatterin vuoden ensimmäisessä ensi-illassa Humisevassa harjussa. Hän tekee roolin vierailijana.Tuottajan tehtävää on hoitanut Panu Kärri kaksi edellistä vuotta. Kärrin tuottajuus oli määräaikainen. Nyt tehtävä on täytetty toistaiseksi, koska pitkään jatkuneena tehtävän määräaikaisuudelle ei ollut perustetta. Kaupunki täyttää vakinaiset tehtävät ensisijaisesti sisäisellä haulla. Tuottajaksi oli kaksi hakijaa.

Petteri Värtö

Kirjoittaja: