Savitaipale suitsi huhupuheita

Uusi valtuustokausi alkoi kyselytunnilla. Henkilövalintojen lisäksi päätettiin vanhan kunnantalon myynnistä.

Anne Kokkonen

SAVITAIPALE. Kokouspöytäkirjojen liitteet toimitetaan vastaisuudessa Savitaipaleen luottamushenkilöille täydessä laajuudessa. Käytännön toivotaan parantavan tiedonkulkua ja kenties myös katkaisevan selkää kylällä liikkuvilta huhuilta.

Huhujen oikaisu veikin maanantaina ison osan valtuustokokouksesta. Kunnan virkamiehet ampuivat urakalla alas muun muassa Koivukodista ja Pettilän vapaa-ajankeskuksesta liikkuvia puheita.

-Nykyään melkein hankkeessa kuin hankkeessa mennään takuukorjauksiin. Käymme läpi Koivukotia ja jatkamme koulua koskevaa keskustelua tiukkaan sävyyn, kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvi ilmoitti.

Uudisrakennukset eivät ole virkamiesten mukaan susia eivätkä käyttäjät joudu korjausten vuoksi evakkoon. Esimerkiksi Koivukodissa on ilmastointiin lisätty jälkikäteen jäähdytys ja vaihdettu lattiamateriaaleja.

Pettilästä puolestaan myytiin joulujen välillä muutamia tontteja venäläiselle yksityishenkilöille. Toisin kuin huhut väittävät, tontteja ollaan valmiita myymään myös suomalaisille rakentajille. Lisäksi liikuntakeskuksen tontista kiinnostuneet suomalaiset ja venäläiset ostajaehdokkaat ovat tulossa yhteispalaveriin kunhan muilta kiireiltään ehtivät.

VANHAN kunnantalon kauppaa koskeva esitys sai Matti Käyhtyn (ps.) ehdottamaan asian jättämistä pöydälle, koska liitteistä ei ollut tietoa rakennuksen ylläpitokustannuksista, vuokratuloista tai kuntoraportista. Kunnanhallitus esitti talon myymistä 72?000 eurolla Paula ja Miika Koukille.

Kävi ilmi, että talosta oli löytynyt pikaista korjaamista vaativa kosteusvaurio. Juhani Kylliäinen (ps.) piti tätä isona riskinä myyjälle.

Koska kuntokartoituksen sisältö oli ostajan ja myyjän tiedossa, Leena Byckling (sd.), Liisa Kilpi (kok.) ja Satu Valassaari (pro Savitaipale) kiirehtivät kauppojen tekoa.

-Parempaa tarjousta tuskin tulee, Kilpi arvioi.

-Kunta joutuisi laittamaan kauppahinnan verran rahaa lattioiden korjaukseen, Valassaari epäili.

Myyntiesitys hyväksyttiin lopulta ilman äänestystä, koska Käyhtyn ehdotus jäi vaille kannatusta. Käyhtykään ei omien sanojensa mukaan vastustanut itse kauppaa vaan asian esittelytapaa valtuutetuille.

Ensimmäisestä 21-jäseniseksi kutistuneen valtuuston kokouksesta puuttui etukäteen kenties kiinnostavin henkilö. Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen oli ilmoittautunut poissaolevaksi.

KUVAT

Mika Strandén

Kyösti Kylliäinen

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen