Kaksi pistettä työllä ja tuskalla

Työvoitto TPS:stä tuli pitkän kaavan kautta voittomaalikisassa. Ville Hämäläinen ja Jesse Mankinen käänsivät rankkareillaan voiton SaiPalle. SaiPa – TPS 4—3 vl.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. SaiPa säilytti asemansa jääkiekon SM-liigan pudotuspelitaistelussa tiistaina työn ja tuskan kautta. Sitkeästi kamppailut TPS taipui vasta voittomaalikisan jälkeen siltaan numeroin 4—3 (1—0, 0—1, 2—2, 0—0, 1—0).

— Kolme pistettä oli tyrkyllä, mutta pitää olla tyytyväinen näihin kahteenkin pinnaan, tuumaili SaiPan voiton voittomaalikisassa niitannut Jesse Mankinen, joka vei SaiPan kolmannen erän lopussa jo vapauttavan tuntuiseen 3—2-johtoon.

KIPSI iski kotijoukkueeseen sen jälkeen, kun Roberts Jekimovs ja Mankinen olivat kääntäneet minuutin sisällä SaiPan tappioaseman päätöserässä 3—2-johdoksi.

SaiPassa syksyllä piipahtanut kanadalaispuolustaja Josh McNevin pääsi aivan vapaasti nousemaan verkkaisella vauhdilla SaiPan maalille ja iskemään numeroiksi 3—3 runsaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

Eikä vuoristoratamainen meno päättynyt tähänkään. SaiPa sai minuutti ennen loppua rangaistuslaukauksen, kun TPS-puolustaja Anssi Rantanen siirsi omaa maalia.

Jaakko Rissasen rankkarissa kiekko kuitenkin pysähtyi TPS-maalivahti Atte Engrenin patjoihin.

TPS puolestaan iski kiekon vielä loppuhetkillä SaiPan maalivahti Hannu Toivosen alle. Kisapuiston yleisö pääsi piinasta vasta, kun tuomari jätti maalin hyväksymättä videotarkistuksen jälkeen.

— Eipä tässä tekemättömiä maaleja kannata jossitella. Tällaista se voi olla, kun vastaan tulee aivan paineeton joukkue, meillä taas niitä paineita tuntui olevan, Jesse Mankinen sanoi.

MOLEMPIEN joukkueiden valmentajat heittivät voittomaalikisaan veräjänvartijaksi tuoreita voimia.

SaiPan maalille luisteli luukkumiehenä pelissä ollut Miika Wiikman, joka torjui varmasti sekä Tero Koskirannan että Jarkko Hattusen laukaukset.

TPS yllätti siirtämällä maalilla hienosti urakoineen Atte Engrenin sivuun SaiPan ex-maalivahti Ville Hostikan tieltä. Tutun Kisapuiston yleisön edessä Hostikka joutui antautumaan sekä Ville Hämäläisen että Jesse Mankisen laukauksen edessä.

— Sama se kuka siellä maalilla on. Ajattelin, että tässä on nyt yksi yritys, jossa pitää onnistua, sanoi kauden ensimmäisessä rankkarissaan komeasti onnistunut Ville Hämäläinen.

SAIPAN valmentaja Pekka Tirkkonen oli helpottunut voitosta, mutta pelin voimakas ailahtelu hyvistä hetkistä huonoihin huolestutti Tirkkosta.

Kotijoukkueen työn sankari hyökkäyspäässä oli puolustaja Brian Salcido, joka teki maalin ja syötti kaksi.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

SaiPan hyökkääjä Tommi Jokinen loikkasi maskimiehenä kiekon tieltä TPS-maalivahti Atte Engrenin edessä.

Sama se kuka siellä maalilla on. Ajattelin, että tässä on nyt yksi yritys, jossa pitää onnistua.

Ville Hämäläinen

Ottelun ratkaisu

SaiPa oli voittomaalikisassa vakuuttavampi.

Kisapuiston sankari

Jesse Mankinen viimeisteli tärkät maalit kolmannessa erässä ja voittomaalikisassa.