Categories
Artikkelit

Savitaipale ei lämpene suurkunta-ajatukselle

Matti Saarela Savitaipale. Savitaipaleen kunnanhallitus suhtautuu kriittisesti valtiovarainministeriön näkemyksiin uudesta kuntarakenteesta. Kunnanhallitus otti kantaa ministeriön kyselyyn lakiluonnoksesta maanantaina.Kunnanhallituksen mielestä kunnan koon kasvattaminen ei automaattisesti tarkoita pienempiä kustannuksia palveluiden tuottamisessa.Kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärven kukaan Savitaipaleen kunnan päättäjät suhtautuvat hyvin epäileväisesti hallituksen kaavailuihin kuntarakenteen muuttamisesta.Kunnanhallitus muistuttaa ministeriölle antamassaan vastauksessa, että suurkunta yleensä keskittää palvelut ja siirtää ne kauemmaksi käyttäjistä sekä siirtää kustannukset asukkaille ja palvelujen käyttäjille.Kunnanhallituksen mielestä uudistukselle annetut määräajat ovat ehdottomasti liian lyhyitä.Se muistuttaa ministeriötä myös siitä, että Etelä-Karjalaan on jo perustettu sosiaali- ja terveyspiiri huolehtimaan sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä kestävällä tavalla.

Matti Saarela

Kirjoittaja: