Technopolis kasvaa kolminkertaiseksi

Rakentaminen Lappeenrannan Vapaudenaukiolla alkaa ehkä jo syksyllä.

Lappeenranta. Technopoliksen tilat Lappeenrannan Vapaudenaukiolla kolminkertaistuvat, jos yhtiön suunnitelmat toteutuvat. Yhtiö julkisti maanantaina havainnekuvat maakuntakirjaston ja liikenneympyrän väliin nousevasta toimitalostaan.

Technopoliksen kakkosvaihe rakennetaan kiinni viisi vuotta sitten valmistuneeseen ykkösosaan. Rakennuksiin tulee sisäyhteys eri kerroksiin.

Laajennuksen hinta on noin 13 miljoonaa euroa. Piirustukset tekee lappeenrantalainen Arkkitehtitoimisto Mikko Heikkilä Sito Oy.

Tontilla tarvitaan kaavamuutos, koska yhtiö haluaa rakentaa selvästi suuremman rakennuksen kuin aiemmin oli tarkoitus. Kaavamuutos on nyt ennakkokuulemisvaiheessa. Yhtiön tavoitteena on aloittaa rakentaminen ensi syksynä. Valmista olisi vuoden 2014 lopulla.

Technopolis ei ole tehnyt lopullista investointipäätöstä. Yhtiön Lappeenrannan alueyksikön johtaja Markku Hokkanen sanoo, että sen aika kaavan valmistuttua.

Yksi tilojen mahdollinen käyttäjä on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote. Se on saanut Technopolikselta tarjouksen niin sanotun Aikuistentalon tiloiksi.

Aikuistentaloon on tarkoitus koota Eksoten aikuisille suunnattuja sosiaali- ja mielenterveyspalveluita.

Hokkanen ei ota suoraan kantaa siihen, onko Eksoten tulo edellytys rakennushankkeen toteutumiselle.

– Eksote on toki merkittävä, kun puhutaan yhdestä kokonaisesta kerroksesta, mutta kysyntää on kyllä muutenkin.

Eksote tarvitsee Aikuistentaloon tilat noin 70 työntekijälle. Technopolis tarjosi rakennettavasta talosta sille 1?400 neliön tiloja 29?000 euron kuukausivuokralla.

Technopoliksen Hokkanen arvioi, että Lappeenrannan keskustassa on runsaasti kysyntää moderneille toimisto- ja palvelualan käyttöön suunnitelluille tiloille.

Yhtiön mukaan sen Vapaudenaukion toimistotalo on ollut koko toiminta-aikansa aivan täynnä. Talossa on vuokralla 13 yritystä ja siellä työskentelee 160 ihmistä.

Technopolis Oyj on suomalainen toimitilojen vuokraukseen erikoistunut pörssiyhtiö.

Sen liikevaihto viime vuonna oli 107 miljoonaa euroa. Yhtiön suurimmat omistajat ovat suomalaisia eläkevakuutusyhtiöitä.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Mikko Heikkilä Sito Oy

Kuvatxt: Technopoliksen laajennuksen julkisivumateriaaliksi tulee vaalea rappauspinta. Talo tulee Lappeenkadun ja Valtakadun kulmaukseen. Kuva on liikenneympyrältä päin. Uudisrakennuksen oikealta puolelta pilkottaa maakuntakuntakirjasto.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari