Edelleen täydessä iskussa

Jussi Markkanen torjuu EV Zugia kohti Sveitsin liigan loppuotteluita. Ensi kauden suunnitelmat ovat avoinna. Paluu SaiPaan on yksi vaihtoehto.

Kalle Sipiläinen

ONKO SaiPa-fanien ikuisuushaave vihdoin toteutumassa? Neljättä kauttaan sveitsiläisen EV Zugin maalia vartioiva Jussi Markkanen on nimittäin vailla sopimusta ensi kaudeksi.

Markkanen täyttää reilun kuukauden kuluttua jo 38 vuotta, mutta on edelleen rautaisessa iskussa ja kiistää edes ajatelleensa lopettamista.

-Pelaaminen on edelleen kivaa, harjoittelu on edelleen kivaa. On kai se yksi vaihtoehto siinä missä moni muukin, Markkanen toteaa kysymykseen, onko paluu SaiPaan nyt ajankohtainen.

-Agentille olen sanonut, että pelataan ensin nämä pelit ja koitetaan löytää sen jälkeen niin perheen kannalta kuin urheilullisestikin paras ratkaisu, alppimaan välierissä parasta aikaa torjuva Markkanen jatkaa.

Markkanen nousi SaiPassa pinnalle 17-vuotiaana poikasena syksyllä 1992, mutta hänen keltamustissa pelaamistaan vuosista on kulunut jo aikaa. Edellinen kerta oli keväällä 2000.

Sveitsissä hän viihtyy perheineen niin hyvin, ettei uran jatkaminen siellä ole missään nimessä poissuljettu vaihtoehto.

Zugissa pelit olivat jo päättymässä tähän kauteen, sillä entisen leijonaluotsin Doug Sheddenin valmentama seura metsästi riveihinsä maajoukkuevahti Tobias Stephania. Siirto Genevestä kuitenkin lykkääntyi vuodella.

-Minulle kerrottiin jo hyvissä ajoin, että he ovat erään paikallisen veskarin perässä, mutta he eivät sitä saaneet. Nyt he ovat tämän sveitsiläisen ”sainanneet”, mutta vasta vuoden päästä, kertoo Markkanen.

-Ensi kaudeksi heillä ei ole tietääkseni yhdenkään maalivahdin kanssa sopimusta. Jonkun he tarvitsevat, oli se sitten minä tai joku muu.

Tähän mennessä Markkanen on pokannut Sveitsissä joka kausi pronssia.

Nyt tie on viemässä ensi kertaa kohti finaaleja, sillä Zug johtaa välieräsarjaa Antti Törmäsen valmentamaa SC Berniä vastaan otteluvoiton 3-2.

SM-liigan tavoin loppuottelupaikkaan vaaditaan neljä voittoa ja kuudes ottelu pelataan tänä iltana Zugissa, jossa finaalipelejä ei ole nähty viimeiseen 15 vuoteen.

Edellisessä kohtaamisessa Markkanen hiljensi Bernin yli 17 000 katsojan jättihallin nollapelillä.

Jääkiekossa Bern vetää Euroopan suurimpia yleisömääriä, mutta Stanley Cupin finaaleissakin torjunutta Markkasta kiihkeästi omiaan kannattavien berniläisten meteli ei suuremmin kylmää.

-Onhan siellä hyvä fiilis, mutta niin on monessa muussakin paikassa.

-Mutta onhan se tietysti selvää, että jos siellä on tuplamäärä ihmisiä kuin missään muualla, niin luohan se tunnelmaa ihan eri tavalla. Ei sitä käy kiistäminen.

KUVATEKSTI

Kalle Sipiläinen

Jussi Markkanen on ollut Sveitsistä käsin yhteydessä SaiPan seurajohtoon.

-Ei se ole mikään salaisuus, mutta enemmänkin olemme puhuneet ihan yleisesti jääkiekosta kuin omasta tilanteestani. He tietävät, ettei minulla ole vielä uutta sopimusta ja teen päätökset vasta kauden jälkeen, entinen SaiPa-vahti kertoo.

Jussi Markkanen

s. 8.5.1975 Imatra

Seurat: SaiPa, Tappara, Edmonton Oilers, New York Rangers, Lada Toljatti, Jokerit, ZSKA, EV Zug Edustanut Suomea olympialaisissa 2002 sekä MM-kisoissa 2002 ja 2004 Liiga-SaiPa Oy:n viidenneksi suurin omistaja (osuus 10,81%) Lähtöseura Imatran Ketterä

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen