Categories
Artikkelit

Haukilahden lähde lähivuosina käyttöön

Ilpo LeskinenLappeenrannan Energia on tutkinut myös Joutsenon Haukilahden pohjavesiesiintymää.Sieltä saadaan kahdesta kaivosta pumpattua kaksi tuhatta kuutiometriä vuorokaudessa. Se on sama määrä, jonka Ilottulan ja Puslamäen vedenottamot yhteensä tuottavat.Käyttöpäällikkö Riitta Moisio kertoo, että Haukilahden vesi on tarkoitus saada käyttöön parin vuoden aikana. Tänä vuonna aloitetaan suunnittelu ja käynnistetään tarvittavat lupaprosessit.Haukilahdesta rakennetaan putki Ilottulan vedenottamolle. Samassa yhteydessä Lappeenrannan ja Joutsenon vesijohtoverkostot yhdistetään toisiinsa. Investointi maksaa noin puolitoista miljoonaa euroa. Näin saadaan yhtenäinen verkosto Lappeenrannasta Imatralle, sillä Joutseno ja Imatra ovat jo yhdessä putkessa. Imatra saa osan juomavedestään Myllypuron vedenottamosta ja Joutseno valtaosan.Haukilahden vedenotto kuivattaa lähimpien talojen kaivoja. Moision mukaan tällaiset asiat neuvotellaan ja ratkaistaan tapauskohtaisesti.

Ilpo Leskinen

Kirjoittaja: