Categories
Artikkelit

Makasiinin kunnostus maksaa uuden verran

Elina KemppainenLappeenranta. Sotahistoriakeskus Kannakselle alun perin kaavailtu makasiini vaatii vielä miljoonaluokan remontin. Linnoituksessa sijaitsevaa A1-makasiinia on kunnostettu Kannas-hankkeen rahoilla. Rakennuksen korjaus on maksanut tähän mennessä noin 500 000 euroa. Aiemmin puhuttiin noin 700 000 eurosta, mutta menot on laskettu nyt uudestaan.Rahalla on tehty rakennuksen ulkopuolinen kuivatus, purettu kevyet väliseinät ja betonilattia sekä tehty LVI-, sähkö- ja rakennesuunnittelua. Lisäksi on kaivettu maata pois ja tehty museoviraston vaatimat arkeologiset tutkimukset.Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti maanantaina lopettaa Kannas-hankkeen, joten makasiinille tarvitaan nyt toinen käyttötarkoitus. Lappeenrannan kaupungin tilakeskuksen johtaja Ilpo Koposen mukaan makasiini vaatii täydellisen peruskorjauksen, ennen kuin sitä voidaan käyttää.Vesikatto, seinärakenteet, sähkötekniikka ja ilmanvaihtotekniikka pitää uusia. Lisäksi tarvitaan uusi lattia, koska tällä hetkellä makasiinissa on maalattia.— Se vastaa uudisrakentamisen kustannuksia, Koponen arvioi peruskorjauksen hintaa.Kannas-keskusta varten tehdyissä laskemissa kustannusarvio oli 2,1 miljoonaa euroa ilman teatteritekniikkaa. Koposen mukaan nyt pitää miettiä uusi käyttötarkoitus ja sen pohjalta tehdä uusi arvio menoista.Koponen arvelee, että makasiinin kunnostuksen maksaminen jää sen tulevalle vuokralaiselle.— Kaupungin neljän vuoden investointiohjelmaan makasiini ei näillä näkymin sovi. Jos löydämme toteuttajan, joka on itse valmis maksamaan investoinnin ja tulemaan kaupungin vuokralaiseksi, asia etenee sitä kautta.

Elina Kemppainen

Kirjoittaja: