ZeroZero toi nuoret yhteen

Joutsenolaisnuorten ei tarvinnut viettää perjantai-iltaa kotona tai kavereiden luona. Tarjolla oli kaupungin ja järjestöjen järjestämä happening 13—17-vuotiaille.

JOUTSENO. Eero Temonen, 13, ja Tuomas Peräkylä, 13, ostavat limsaa Joutsenon koulukeskuksen kioskista perjantai-iltana. Pojilla on matkassa ZeroZero-passit, ja niissä on vasta kaksi leimaa. Kymmenellä leimalla ja tapahtumapalautteella on luvassa sipsipussit.

Meneillään on Lappeenrannan kaupungin nuorisotyön ja joutsenolaisten järjestöjen ja yritysten yhteistempaus, päihteetön tapahtumailta 13—17-vuotiaille.

Järjestöillä on kullakin hoidettavanaan yksi tapahtumarasti: pelejä, kilpailuja, liikuntaa, musiikkia, valistusta.

Sipsipusseja on varattu 400 kappaletta. Alkuillasta ei vielä kukaan ole ehtinyt omaansa lunastamaan — ei perunalastuja eikä kondomeja, joita MLL:n Joutsenon osaston sihteeri Marja-Liisa Temonen myös jakaa.

— Meidän aiheenamme illassa on seksuaalivalistus. Olemme lähestyneet arkaa aihetta pelien ja palkintojen kautta, Temonen kertoo.

ZeroZero tarjosi myös elokuvia ja live-musiikkia, kun paikalliset bändit kukin vuorollaan nousivat lauteille.

Jos ei ollut yhtyettä, karaokeen pääsi esiintymään kuka tahansa.

ZeroZero-tapahtuma alkoi illalla kuudelta ja jatkui kello kahteen aamuyöllä. Se merkitsi jatkoaikaa normaaliin kotiin tuloon verrattuna.

Pitkän illan aikana ehti tulla nälkä. Siihenkin löytyi ilmainen ratkaisu, sillä paikallinen pitopalvelu tarjosi kaikille osanottajille aterian — kanankoipia taisi olla.

Kolmen ensimmäisen tunnin aikana paikalle ehti noin 200 nuorta, eli järjestäjien tavoite täyttyi.

Tuomas Peräkylä ja Eero Temonen kertoivat, että yleensä aikaa vietetään kavereiden luona. Samaa kertoi myös Emilia Laurila, 15.

Yhteisiä iltoja on tarkoitus jatkaa vuosittain.

Kirjoittaja:
Kaija Lankia