Catz koukkasi vuoristoradan kautta kultajuhliin. Catz – PeKa 66-54

KORIPALLO. Peli-Karhut pisti Catzin ahtaalle koripallon naisten kolmannessa SM-finaalissa. Kissat nousi ahdingosta ja pääsi juhlimaan kolmatta SM-kultaansa.

JARMO HÄMÄLÄINEN

CATZIN marssi kohti koripallon SM-kultariehaa törmäsi ensimmäiseen kunnon esteeseen tiistaina. Kotkan Peli-Karhut kaivoi kolmanteen finaaliin takavuosien kiihkeistä finaaleista tutun taisteluhengen.

Catz punnersi lopulta voiton pistein 66-54 (31-26) ja joukkueen kapteeni Alexandria Anderson pääsi leikkaamaan mestaruuden merkiksi korisukan.

Finaalisarjassa parissa viime pelissä vasta koneensa lämpimäksi saanut Peli-Karhut tuli kolmanteen finaaliin ärhäkkäästi ja repäisi neljässä minuutissa vierasjohdoksi 0-9.

Catz heräsi vasta toisen neljänneksen alussa aikalisällä tappiotilanteessa 7-23 ja ryhtyi kuromaan etumatkaa pikkuhiljaa kiinni.

-Ehkä me olimme liiankin rentoutuneita ja varmoja siitä, että kyllähän tästä helposti voitto tulee. Tuli helppoja menetyksiä ja yritimme hyökkäyksissä liikaa sooloilla, arvioi kentän tärkeimmäksi pelaajaksi taas kerran noussut 18 pistettä upottanut Catzin Elena Reshetko.

Reshetko nousi vaikeilla hetkillä joukkueen ratkaisijaksi silloin kuin muut hätäilivät ratkaisuissaan tai puskivat yksin kunnes menettivät pallon.

ENSIMMÄISESSÄ finaalissa Lappeenrannassa jyrän alle jäänyt Peli-Karhut hiljensi Catzin 900-henkisen kotiyleisön vahvalla alullaan. Vielä tauon jälkeenkin Reetta Piipari viritti finaaliin taisteluhenkeä tuomalla joukkueensa vielä tasalukemiin 34-34 viiden sekunnin tehojaksollaan.

Ensin Piipari pussitti kaukaa sisään ja sen jälkeen hän riisti pallon Catzin alimmalta pelaajalta ja upotti sen uudelleen korisukkaan.

-Ehkä siinä oli sellainen momentum, joka meidän olisi pitänyt käyttää. Meille tuli kuitenkin helppoja menetyksiä omassa päässä ja Catz pääsi taas karkuun, Piipari harmitteli.

PELI-KARHUJEN valmentaja Seppo Kurki lupasi sunnuntaina Kotkassa pelatun toisen finaalin jälkeen Catzille vaikeita hetkiä, kun mestaruus on esi kerran katkolla kotona. Lupaus piti.

-Jos viisi minuuttia ennen loppua ollaan vielä viiden pisteen päässä, niin pelihän olisi voinut kääntyä miten vain. Catz nyt vaan oli paras joukkue näissä finaaleissa niin kuin oli koko kaudella.

Catzin valmentaja Mika Haakana antoi krediittiä joukkueelleen mahtavasta noususta.

-Ei meillä ole tällä kaudella ollut kertaakaan tilannetta, jossa olisi noustu tuollaisesta tappiosta, mutta näköjään tämä joukkue pystyy siihenkin.

Kultajuhlien pitopaikasta Haakanalla ei vielä pelin jälkitunnelmissa ollut tietoa.

-Olen pyrkinyt aktiivisesti olemaan kuulematta sitä tietoa. Keskiviikon otin kuitenkin vapaata töistä, opettajana työskentelevä Haakana kertoi.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen