Categories
Artikkelit

Kirjoja lainaksi vain autolla Vainikkalassa

Lappeenranta | Kirjaston aineisto menee toisiin kirjastoihin ja myyntiin.

Petteri Värtö

Kevään juhlapäivä merkitsee lappeenrantalaiskylälle kirjaston viimeistä aukiolopäivää, maahanpanijaisia.

Samalla Vainikkalan kirjastopalveluihin tulee yli kuukauden tauko. Lähikirjaston korvaava kirjastoauto kurvaa kylään koulujen loputtua, 5. kesäkuuta.

Vainikkalan kirjaston vaikutusalueella asuu 235 kaupunkilaista. Lähikirjaston ovien sulkeuduttua heidän ainoa keinonsa saada kirjastopalveluja on käyttää autoa.

Vainikkalan lähikirjastossa on ollut mahdollisuus lainata aikuisten ja lasten kirjallisuutta, lehtiä, musiikkia ja äänikirjoja. Kirjaston alasajon myötä lainamateriaali jaetaan muihin Lappeenrannan kirjastotoimen pisteisiin, lähinnä lähikirjastoihin ja kirjastoautoon. Osa menee poistoihin ja löytyy pääkirjaston myyntihyllystä.

Lähikirjasto on ollut auki neljänä päivänä viikossa yhteensä 14 tuntia. Sen osa-aikainen työntekijä siirtyy pääkirjaston nuorten osastolle, jossa on suurin tarve.

Kirjastoauton uusien reittien testaus alkaa 3. kesäkuuta. Vainikkalassa Willitys käy joka keskiviikko iltapäivällä ja parittomien viikkojen torstaina aamuisin. Auto pysähtyy seurakuntatalolla ja Rikkiläntien ja Rintelänkujan risteyksessä. Seuraava tauko Vainikkalan kirjastopalveluissa on heinäkuussa, jolloin Willitys on lomalla.

Vainikkalan lähikirjasto on auki viimeistä päivää tänään kello 14—17. Lainatun aineiston voi palauttaa palautuslaatikkoon ja toukokuun jälkeen kirjastoautoon.

Kirjoittaja:
PetteríVärtö