Kylpylätontti halutaan pois Pettilän kaavasta

Savitaipale. Kaavamuutosaloitteen allekirjoitti 43 kyläläistä ja kesäasukasta. Savitaipale alkaa tutkia asiaa keväämmällä.

Anne Kokkonen

Monitoimitalon tontti halutaan kaavamuutoksella pois Pettilästä. Savitaipaleen kunnalle luovutettiin kaavamuutosaloite, jonka allekirjoittajina on yhteensä 43 kylän vakituista tai kesäasukasta.

Allekirjoittaneet haluavat Pettilän kyläyleiskaavan uuteen käsittelyyn, koska kaava on laadittu kyläläisiä kuulematta. Kaavassa ei ole myöskään mainintaa luontoarvoista eikä pohjavesialueesta.

Aloitteentekijät haluavat poistaa kaavasta kolme aluetta. Monitoimitalon paikaksi kaavaillun YU-tontin lisäksi esitetään metsästysmajan tontin sekä uimarannan ja venevalkaman jättämistä kaavan ulkopuolelle.

Pettilän kyläyleiskaava on vuodelta 2010.

Kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärven mielestä on kaikkien etu, että metsästysmajan kohtalo saadaan ratkaistuksi. Kunta on valmis myymään tontin metsästysseuralle, kunhan hinta sovitellaan kaikkia tyydyttävälle tasolle.

-Myös rannan käyttöä pitää selkeyttää. Uimarit eivät voi uida veneiden seassa.

YU-tontin poistamista Iso-Mustajärvi ei sen sijaan aio esittää. Pettilä on merkitty maakuntakaavaan kehittyväksi alueeksi, ja yleiseen käyttöön tarkoitetuille tonteille voi tulla myöhemmin tarvetta.

Kunta alkaa pohtia kaavan tarkistamista keväämmällä lumien sulettua. Aloite etenee normaalissa kuntalain mukaisessa järjestyksessä.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen