Lappeenrantaan frisbeegolfrata

LAPPEENRANTA. Myllymäki saa itselleen lähiliikuntapaikan frisbeegolfradasta.

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANNAN Myllymäkeen rakennetaan 18-väyläinen frisbeegolfrata toukokuussa. Rata tehdään Myllymäen ja Hiessillan kaupunginosien rajamaastossa kohoavalle Villumäelle ja sen liepeille.

Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksmanin mukaan liikuntatoimi vastaa korien ja heittopaikkojen kustannuksista ja tekninen toimi tarvittavasta aluskasvillisuuden harvennuksesta. Willimiehen Disc Golf ry on suunnitellut väylät.

Alueen kaava mahdollistaa radan tulon sellaisenaan.

-Hanke on kaikkiaan aika myönteinen. Jokainen taho on myönteisesti tässä mukana, kaupungin hortonomi Hannu Tolonen kertoo.

RATAIDEA syntyi Myllymäen koululla, jossa pohdittiin pienen frisbeegolfradan saamista koulunsa viereen lähiliikuntapaikaksi. Ensin mukaan tuli Eteläisen alueen asukasyhdistys, minkä jälkeen suunnitteluapuun pyydettiin lajin paikallinen erikoisseura.

-Hankkeessa on ollut hirveän helppo olla mukana, kun alueen väestö ja koulu ovat niin lämpimästi sen takana, Willimiehen Disc Golf ry:n puheenjohtaja Tuomas Korppi kertoo.

-Uusi rata on tosi iso juttu lappeenrantalaisille lajin harrastajille. Se mahdollistaa lajin kehittämisen.

Myllymäen koulun tarpeet on otettu huomioon väylien haastavuudessa. Toisaalta kumpuilevan maaston väylät tulevat tarjoamaan haastetta myös kilpapelaajille.

Lappeenrannan toistaiseksi ainoa yhdeksänväyläinen rata on Pikisaaressa. Sen metsäväylät kuitenkin puretaan, koska frisbeegolfin harrastaminen on häirinnyt alueen asukkaita.

Frisbeegolf

Frisbeegolfin tavoitteena on päästä radan alusta loppuun mahdollisimman vähin heitoin. Pienimmän tuloksen saanut voittaa.

Väylän pelaaminen aloitetaan avauspaikalta eli tiiltä ja se päättyy maalikoriin.

Frisbeegolf-kiekot jaetaan kolmeen ryhmään: putterit, lähestymiskiekot ja draiverit.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen