Categories
Artikkelit

Lassi Tuovi juonii Namikan kuvioita vielä yhden kauden

KORIPALLO. Koripalloliigan nuorimmasta päävalmentajasta tulikin yhtäkkiä kauimmin liigassa yhtäjaksoisesti valmennustyössä ollut konkari.

JARMO HÄMÄLÄINEN

Korisliigan mitalipelit eivät ole vielä ehtineet edes alkaa, kun Lappeenrannan Namika naulasi jo kiinni ensi kauden valmentajan nimen ja ensimmäisen pelaajasopimuksen.

Pitkin talvea korishuhuissa jo suurempiin seuroihin valmentajana liitetty 26-vuotias Lassi Tuovi jatkaa vielä yhden kauden Namikan leivissä.

Pelaajapuolella Namika aloitti sopimusten teon kiinnittämällä kapteeni Antti Niskasen ensi kauden joukkueeseen.

— Harvoin on huhtikuussa näistä asioista sovittu. Monta kertaa on vasta elokuussa saatu joukkue kasaan.

— Nyt ollaan hyvin etuajassa. Ehkä kännykkä ei tänä keväänä soi lomalla koko ajan, etelän lämpöön heti sopimuksen solmimisen jälkeen suunnannut Lassi Tuovi sanoi.

NAMIKA on päätynyt kahtena keväänä peräkkäin korisliigan runkosarjassa sijalle seitsemän. Pudotuspeleissä matka on tyssänyt ensimmäisellä kierroksella, mutta tänä keväänäkin kausi päättyi sitkeään kamppailuun Joensuun Katajaa vastaan.

— Hyvän pudotuspelitaistelun jälkeen teki mieli jatkaa Namikassa vielä yhden kauden verran. Tämä projekti on vielä kesken. Toivottavasti saadaan joukkueen kotimainen runko kokoon toukokuun aikana, Lassi Tuovi sanoo.

Namikan päättyneen kauden amerikkalaiset Matt Gibson, Jason Conley ja Greg Logins olivat sen verran laadukkaita vahvistuksia, että kysyntää miehille varmaan riittää myös joukkueissa, jotka pelaavat aivan toisen luokan budjetilla kuin Namika.

— Kyllähän meidän kannattaa ainakin yrittää amerikkalaisten sopimuksiin jatkoa. Ensin pitää kuitenkin saada joukkueen kotimainen osa kuntoon, amerikkalaisia kyllä aina löytyy kaikille pelipaikoille, Tuovi sanoo.

KORISLIIGAN nuorimpana päävalmentajana meriittejä kerännyt Lassi Tuovi havaitsi tällä kaudella siirtyneensä yhtäkkiä kokeneiden valmentajien kerhoon.

— Sanoin Salmen Penalle liigan infossa, että kyllä minä taidan tästä valmentajaporukasta olla se, joka on kaikkien kauimmin ollut yhtäjaksoisesti liigavalmennuksessa. Laitisen Jarkkikin oli välillä tauolla, Tuovi virnistelee.

Korisliiga on jakautunut tällä kaudella vahvasti kahden kerroksen väkeen. Vain Kauhajoki pystyi rikkomaan kärkinelikon (Bisons-Kataja-KTP-Pyrintö) rintaman.

— Samat joukkueet ovat varmasti kärjessä ensi kaudellakin. Kauhajoki on kuitenkin tehnyt pitkäjänteistä työtä ja noussut haastamaan kärkiryhmiä. Siihen meidänkin kannattaa pyrkiä, Lassi Tuovi sanoo.

Koripallomaajoukkue pitää Lassi Tuovin kesän kiireisenä. Työnkuva valmennustiimissä tarkentuu, kun kotimainen liigakausi päättyy.

Namikan valmennuksessa Tuovin tukena jatkaa Juha Sten.

Lassi Tuovi

Syntynyt 1986

Lappeenrannan Namikan päävalmentaja korisliigassa, aloittaa syksyllä kolmannen kauden päävalmentajana

Aloitti Namikassa kakkosvalmentajana 18-vuotiaana

Kuuluu myös Henrik Dettmannin johtamaan Suomen miesten koripallojoukkueen valmennusryhmään

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen