Rajamarket rakentaa Mustolaan

Rajamarket aikoo avata myymälänsä jo jouluksi.

Yhtiön keskusvarasto siirtyy Mustolaan. Myös Petroi Finland rakentaa viereen oman myymälänsä.

Mustolan alueelle Disa´s Fishin naapuriin tulee kaksi uutta halpamarkettia, Rajamarket ja vielä nimetön Petroi Finland Oy:n myymälä. Kummankin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa hetimiten. Valmista voisi olla ehkä jo jouluna.

Lappeenrannan tekninen lautakunta päätti keskiviikkona varata tontit yrityksille. Uudelle, kaavoitetulle kauppa-alueelle Nuijamaantien varteen olisi ollut muitakin tulijoita.

Rajamarketin takana on venäläisten yksityishenkilöiden omistama Vaalimaan Kauppakartano Oy. Ketjulla on viisi myymälää Imatralla, Lappeenrannassa, Kotkassa ja Vaalimaalla.

Yhtiö aikoo rakentaa Mustolaan myös uuden keskusvarastonsa. Lisäksi tontille varataan tilaa toiselle myymälälle, johon sijoittuu Rajamarketin yhteistyökumppani.

Rajamarket on etsinyt pitkään uutta myymäläpaikkaa Lappeenrannassa. Se oli jo saamassa tontin Nuijamaalta kaksi vuotta sitten, mutta tontin kaavoitus tyssäsi ELY-keskukseen.

Disa’s Fishin länsipuolelle kaupunki varasi tontin perustettavalle Petroi Finland Oy:lle, jonka takana ovat Igor Petrov ja Mikhail Mustafi.

Hekin ovat hakeneet tonttia myymälälleen jo pitkään. Petrov kertoo, että rakentaminen on tarkoitus käynnistää mahdollisimman pian. Hän toivoo, että liike saataisiin auki jo joulukauppaan.

Petroi Finlandin tontin rakennusoikeus on 4?500 neliötä ja myyntihinta noin 189?000 euroa.

Vaalimaan Kauppakartanon varaamalla alueella on rakennusoikeutta yhteensä noin 16?000 kerrosneliötä, josta varastolle puolet. Kaupunki saa tonteista myyntihintana yhteensä noin 520?000 euroa.

Vaalimaan Kauppakartano on viime vuodet kasvanut nopeasti ja kannattavuus on tilinpäätöstietojen mukaan pysynyt koko ajan erittäin hyvänä. Yhtiön vuosimyynti on noin 40 miljoonan euron tasolla.

Mustolan uusi kauppakeskittymä on vanhaa teollisuusaluetta Venäjän rajalle vievän valtatie 13:n varressa. Alueen uusi asemakaava hyväksyttiin maaliskuussa kaupunginvaltuustossa, mutta sillä ei ole vielä lainvoimaa.

Uusien liiketonttien välissä toimii pari vuotta sitten auennut Kuusisen Kala Oy:n Disa’s Fish. Se rakennettiin poikkeusluvalla.

Alueen liiketonteista kilvoitteli kaksi muutakin halukasta. Hakijoista Atma Trade Oy ja Lapveden Logistiikka Oy jäivät ilman tonttia. Syyrialaistaustaisen Mohamad Darwichin omistama Atma Trade pyörittää Nuijamaalla Laplandia-markettia ja rakentaa parhaillaan Myllymäkeen isoa myymälää.

Lapveden Logistiikka on venäläisen Vladimir Desnitsan omistama kuljetusalan yritys, joka on usean vuoden ajan yrittänyt saada kauppatonttia Lappeenrannasta. Nyt yhtiö rakentaa myymälää Imatralle.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari