Ravintolan viereen nousee kauppakeskus

Nuijamaa – Ville Haapasalo aikoo pistää yhtiökumppaniensa kanssa tuulemaan Nuijamaan rajalla. Ville’s Mayakin avaamisen jälkeen rakennetaan vaatteisiin painottuva kauppakeskus.

Kuvittelin perustavani ravintolan Moskovaan tai Helsinkiin, mutta tänne se nyt tuli.

Ville Haapasalo

Anne Kotiharju

Iso vähän rotjakkeenoloinen mies kömpii punaisesta autosta. Sora rahisee metsän reunan parkkipaikalla Lappeenrannan Nuijamaan tullin tuntumassa. Myssyn alla naama loistaa ja ystävälliset silmät tuikkivat innosta.

-Kuvittelin perustavani ravintolan Moskovaan tai Helsinkiin, mutta tänne se nyt tuli, virnuilee Venäjällä supersuosittu näyttelijä Ville Haapasalo.

Lähiaikoina Ville Haapasalon kasvot komeilevat tien varren mainostauluissa ja houkuttelevat syömään Ville’s Mayak -ravintolaan. Ja jos suunnitelmat toteutuvat, vuoden kuluttua kasvot kutsuvat shoppailemaan ravintolan viereen nousevaan kauppakeskukseen.

Haapasalo on saanut neljän suomalaisen yhtiötoverinsa kanssa hyviä kokemuksia Virolahdelta vastaavantyyppisestä kauppakeskuksesta.

Brand Outlet Center on toiminut puoli vuotta. Haapasalon mukaan kauppa on käynyt.

Nuijamaan noin kuusi ihmistä työllistävää ravintolaa avataan jo vaiheittain.

-Meillä on ravintolan vieressä 2 000 neliötä rakennusoikeutta shop in shop -tyyppistä laatutuotteita myyvää kauppakeskusta varten. Siihen tulee outletmyymälöitä, mutta myös muita. Tapahtumiakin voi tulla. Tuomme tänne elämää.

Haapasalo ihmettelee, miksi rajan tuntuman bisnes pyörii muiden kuin suomalaisten käsissä.

-Toivottavasti muutkin saavat rohkeutta tarttua toimeen. Tuosta kulkee kuitenkin lähes viisi miljoonaa venäläistä vuodessa.

Haapasalo on Prodigio-yhtiössä osakas ja keulakuva, markkinointivastaava. 80 elokuvan ja kahden mainostoimiston mieheltä se sujunee.

Haapasalon mukaan mikään ei viittaa venäläisvirran ehtymiseen, päinvastoin.

-Mutta venäläiset vaativat koko ajan lisää palveluja ja oheistoimintoja. Turistien eteen pitää tehdä töitä, ilmaiseksi ei tule mitään.

80 elokuvan mies

Syntynyt 28. helmikuuta 1972 Hollolassa.

Tehnyt Venäjällä 80 elokuvaa. Työn alla romanttinen komedia Rakkautta suuressa kaupungissa ja minisarja Lainaisä.

Haapasalo omistaa 20 prosenttia Prodigio Oy:stä ja on yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Prodigio on perustanut Virolahdelle Brand Outlet Centerin, BOC:n, viime syyskuussa ja Nuijamaalle Ville’s Mayak -ravintolan. Vaalimaa Shopping Centeriin tulee Arco Retail Groupin outlet-myymälä. Verkkokauppa aloittanee syksyllä.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju